Pentru ca, de mai bine de 30 de zile, nu si-au primit lefurile, 45.000 de mineri atentioneaza ca vor demara actuni de protest. Presedintele Centralei Nationale Confederative a Sindicatelor Miniere, Marin Condescu, a declarat ca, la sfarsitul acestei
Pentru ca, de mai bine de 30 de zile, nu si-au primit lefurile, 45.000 de mineri atentioneaza ca vor demara actuni de protest. Presedintele Centralei Nationale Confederative a Sindicatelor Miniere, Marin Condescu, a declarat ca, la sfarsitul acestei luni, exista posibilitatea sa fie declansata lupta sindicala.
Condescu sustine ca restructurarea sectorului energetic a inceput cu mineritul, astfel ca din 210.000 angajati in 1997
s-a ajuns la 65.000 in 2004, iar de la un miliard de lei subventii acordate mineritului in 1997, in prezent se mai aloca doar 98 de milioane de dolari.
La lipsa banilor se adauga si situatia disperata a celor 5.150 de salariati ce urmau a fi disponibilizati si care trebuiau sa beneficieze de plati compensatorii conform Ordonantei nr. 8.
Numai ca prevederile acestei ordonante au expirat la 31 decembrie 2004, iar in bugetul de venituri si cheltuieli pentru 2005 nu sunt prevazute fonduri pentru plata salariilor acestora.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.