O echipa de cercetatori din SUA indeamna la inlocuirea alimentelor precum hamburgerii, carnatii sau friptura cu pestele, carnea de pui si fasolea, dupa ce rezultatele unor studii intense au stabilit un raport cauza-efect intre carnea rosie si crester
O echipa de cercetatori din SUA indeamna la inlocuirea alimentelor precum hamburgerii, carnatii sau friptura cu pestele, carnea de pui si fasolea, dupa ce rezultatele unor studii intense au stabilit un raport cauza-efect intre carnea rosie si cresterea riscului de cancer de colon, relateaza site-ul New Kerala, consultat de Rompres. Potrivit studiului, fierul si toxinele prezente in alimente dupa conservarea sau gatirea carnii rosii sunt principalele elemente care pot cauza aparitia cancerului la oameni. De asemenea, autorii studiului (cercetatori din cadrul American Cancer Society din Atlanta) au descoperit ca grupul de persoane care mananca carne conservata prezinta un risc dublu de imbolnavire decat persoanele care consuma cele mai mici cantitati de astfel de alimente. Totodata, in cazul celor care mananca o cantitate mare de carne rosie exista un risc mai mare cu 40% de a se imbolnavi de cancer rectal. Printre cele mai nesanatoase alimente cercetatorii americani au enumerat: friptura de porc, friptura de vita, ficatul, hamburgerii, sunca, carnatii, hot-dog-ul si salamul. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.