Zenga a tinut ieri o prelegere in fata antrenorilor participanti la cursul pentru obtinerea licentei A UEFA, organizat de scoala de antrenori din cadrul FRF. Zenga, care a fost insotit de "secundul" Massimo Pedrazzini, a afirmat ca fotbalul romanesc
Zenga a tinut ieri o prelegere in fata antrenorilor participanti la cursul pentru obtinerea licentei A UEFA, organizat de scoala de antrenori din cadrul FRF. Zenga, care a fost insotit de "secundul" Massimo Pedrazzini, a afirmat ca fotbalul romanesc este in crestere pentru ca are foarte multi antrenori tineri, precum Olaroiu, D. Petrescu, R. Lucescu si Panduru, care incearca sa aduca o alta mentalitate. Intrebat care este secretul ascensiunii Stelei, Zenga a spus: "Pe primul loc se afla mentalitatea jucatorilor. In al doilea, rand am un staff bun, iar in al treilea rand imi fixez tot timpul obiective si dau incredere totala tuturor jucatorilor". Zenga a mai spus ca este dificil pentru un antrenor sa activeze intr-o tara straina. "Este o diferenta de cultura, atitudine, mentalitate. Trebuie sa stii foarte bine limba si sa cunosti ce se intampla. Nu cunosti celelalte echipe, ceilalti antrenori, nu stii nimic despre jucatori. Cand am venit la FC National, in 2002, aveam peste cateva zile un meci cu UTA Arad, iar eu nici nu stiam unde este Aradul. Un antrenor care nu stie o limba straina este un prost", a mentionat Zenga. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.