Paradoxal, dar Uniunea Europeana aproape ca se roaga de institutiile subordonate Guvernului
sa finalizeze proiectele de finantare. Este cazul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADN) si Regiunii de Dezvoltare Sud-Munteni
Paradoxal, dar Uniunea Europeana aproape ca se roaga de institutiile subordonate Guvernului
sa finalizeze proiectele de finantare. Este cazul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADN) si Regiunii de Dezvoltare Sud-Muntenia, care au lasat pe ultima suta de metri ducerea la bun sfarsit a dosarelor de finantare prin schema programului PHARE.
Autoritatile publice locale din Regiunea de Dezvoltare Sud-Muntenia si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale mai au la dispozitie aproape doua saptamani pentru finalizarea dosarelor de finantare prin Schema pentru Proiecte Mari de Infrastructura Regionala a Programului PHARE 4004-2006 "Coeziune Economica si Sociala".
Termenul-limita este 28 ianuarie, ora 16,00, acesta fiind stabilit dupa prelungirea cu o luna a datei initiale hotarate de Ministerul Integrarii Europene.
Schema de finantare a fost lansata anul trecut, pe 25 august, institutiile administratiilor publice din regiune luand conostinta, apoi, prin sesiuni de informare si seminarii, despre modalitatile de intocmire a cererilor de finantare.
Prin schema amintita sunt sprijinite proiecte de infrastructura pentru turism, transport regional, de reabilitare a zonelor industriale si dezvoltare a infrastructurii de afaceri.
Daca reusesc sa-si intocmeasca dosarele, dupa selectie, atat CNADN cat si Regiunea de Dezvoltare Sud-Muntenia pot obtine fonduri nerambursabile de maximum 90 la suta din valoarea sa totala, fonduri PHARE plus cofinantare nationala, restul acoperindu-se din contributia proprie a solicitantului.
Suma acordata din fondurile europene nerambursabile nu poate depasi cinci milioane de euro, la care se adauga 25 la suta, cofinanatare nationala.
Cu toate ca am solicitat puncte de vedere referitoare la stadiul in care se afla proiectele de finantare, pana la inchiderea editiei nu am primit raspunsuri oficiale din partea celor doua institutii subordonate Guvernului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.