* 8.500 disponibilizati din siderurgie.
Ministrul economiei, Codrut Seres, a anuntat ca in perioada 2004-2008 Executivul va disponibiliza 8.500 de oameni din domeniul siderurgiei. Cifra a fost stabilita in cadrul strategiei siderurgiei aprob
* 8.500 disponibilizati din siderurgie.
Ministrul economiei, Codrut Seres, a anuntat ca in perioada 2004-2008 Executivul va disponibiliza 8.500 de oameni din domeniul siderurgiei. Cifra a fost stabilita in cadrul strategiei siderurgiei aprobata ieri in sedinta de Guvern.
* S-a prelungit termenul de depunere a actelor pentru pensii.
Ministrul muncii, Gheorghe Barbu, a anuntat ca in vederea demararii procesului de recalculare a pensiilor s-a prelungit pana la 3 ani perioada in care pensionarii isi pot aduce actele doveditoare de la locurile de munca.
* Au fost nominalizati inca 7 prefecti.
Este vorba despre Diaconu Ion (Botosani, PNL), Mitroi Nicolae (Braila, PNL), Soran Gavril (Caras-Severin, PNL), serban Jenel (Calarasi), Madaras Lazar (Mehedinti, UDMR), Anuta Handolescu (Valcea, PD) si Oprea Ion (Vrancea, PD).
* Contractele firmelor EADS, Bechtel si Vinci se reanalizeaza.
Premierul Calin Popescu-Tariceanu a anuntat ieri ca se va face o reanalizare a modului in care cabinetul Nastase a acordat fara licitatie contracte firmelor EADS, Bechtel si Vinci. Este vorba despre contractele de securizare a frontierelor si de constructia unei autostrazi. "Vom cere un audit financiar pentru contracte. Avem indoieli ca acest mod de atribuire directa respecta legislatia europeana in vigoare", a precizat Tariceanu. seful Executivului nu s-a pronuntat insa daca aceste contracte ar putea fi anulate.
* Guvernul nu majoreaza TVA.
Premierul s-a declarat impotriva majorarii TVA (taxa pe valoarea adaugata). Ea va ramane 19%, pastrandu-se insa si valoarea de 9% pentru medicamente si carti, singurele produse care beneficiaza de o alta cota a TVA.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.