Singurul baschetbalist roman care a evoluat in campionatul profesionist nord-american, Gheorghe Muresan, a anuntat zilele trecute ca intentioneaza sa infiinteze grupe de baschet pentru copii in scolile publice din SUA, in cadrul unui program numit "F
Singurul baschetbalist roman care a evoluat in campionatul profesionist nord-american, Gheorghe Muresan, a anuntat zilele trecute ca intentioneaza sa infiinteze grupe de baschet pentru copii in scolile publice din SUA, in cadrul unui program numit "Future Pro Basketball Clinics for Kids". Proiectul managerului reprezentativei masculine de baschet a Romaniei a fost demarat deja prin intermediul scolii infiintate anul trecut de Muresan in New Jersey, "Giant Basketball Academy", in colaborare cu Fundatia "Montgomery Village" si cu departamentele recreationale si comunitare din mai multe districte americane. Dupa ce a deschis portile Academiei de baschet in parteneriat cu fostul sau club din NBA, Washington Wizzards, al carui presedinte este americanul de origine romana Ernest Grunfeld, si cu Fundatia "Montgomery Village", Muresan si-a anuntat intentia de a inscrie in circuit mai multe grupe de copii cu varste cuprinse intre 6 si 16 ani. Conform programului, cei inscrisi vor urma cursurile GBA pe parcursul a doua luni, costurile unei sedinte de pregatire osciland intre 40 si 60 de dolari. "Mi-am dorit mult sa-mi implinesc acest vis si pot spune ca sunt pe drumul cel bun. Abia astept ca, pe viitor, copiii care au inceput baschetul in scoala noastra sa acceada la echipele universitare si, de ce nu, in NBA sau WNBA", a afirmat Muresan, la putin timp dupa ce a facut o demonstratie de baschet pentru copiii scolii publice "Smart's Mill Middle School" din orasul statului Virginia, Leesburg.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.