Un italian venit in vizita la rudele sotiei sale din Roman a fost diagnosticat cu malarie, boala pe care a contactat-o in Congo. Cetateanul italian, in varsta de 54 de ani, s-a prezentat la un medic din Roman, avand simptomele unei viroze respiratori
Un italian venit in vizita la rudele sotiei sale din Roman a fost diagnosticat cu malarie, boala pe care a contactat-o in Congo. Cetateanul italian, in varsta de 54 de ani, s-a prezentat la un medic din Roman, avand simptomele unei viroze respiratorii. Analizele au aratat, insa, ca pacientul suferea de malarie, boala capatata in Congo, in timp ce coordona o actiune umanitara a Uniunii Europene, au declarat reprezentantii Directiei Judetene de Sanatate Publica Neamt. Acesta este primul caz de malarie descoperit in judetul Neamt in ultimii doi ani, iar pericolul raspandirii bolii nu exista, deoarece transmiterea malariei se face doar prin intepatura tantarului anofel, inexistent in Romania. Italianului i-a fost administrat tratamentul corespunzator.
"In lume exista aproape 400 de milioane de oameni infectati, iar anual trei milioane dintre acestia mor", a spus Petre Calistru, directorul Spitalului de Boli Infectioase si Tropicale ''Victor Babes''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.