Piata bursiera si-a revenit, intr-o oarecare masura, in sedinta de tranzactionare de ieri, in conditiile unei lichiditati in scadere fata de zilele precedente. De data aceasta, indicii bursieri au fost toti pe crestere, in timp ce valoarea tranzactio
Piata bursiera si-a revenit, intr-o oarecare masura, in sedinta de tranzactionare de ieri, in conditiile unei lichiditati in scadere fata de zilele precedente. De data aceasta, indicii bursieri au fost toti pe crestere, in timp ce valoarea tranzactionata s-a cifrat la circa 222 miliarde lei. Cel mai mult a crescut indicele BET, cu 2,58 la suta pana la 5.077,22 puncte, in timp ce BET-C si BET-Fi s-au apreciat cu circa doua procente. La nivelul cursurilor de tranzactionare, companiile de la categoria a doua a pietei prezinta cele mai mari cresteri, pe lichiditati reduse insa. De remarcat ca, dintre cele 54 de simboluri tranzactionate, 38 au fost pe crestere si doar 7 s-au depreciat. Cele mai profitabile titluri s-au dovedit a fi cele ale Mefin, care s-au apreciat cu 14,84 la suta pana la valoarea de 56.500 lei pe actiune. De la prima categorie, se remarca evolutia actiunilor Rafinariei Astra, care au crescut cu 7,14 la suta pana la nivelul de 750 lei pe actiune. Asta dupa scaderea semnificativa inregistrata in sedinta precedenta de tranzactionare, de 12,5 la suta. Piata SIF-urilor aproape ca stagneaza la aceleasi cotatii, neaparand fluctuatii de pret in ultimul timp. Cel mai mult a crescut SIF Oltenia, cu 3 la suta pana la 10.300 lei pe actiune si SIF Banat Crisana, care s-a apreciat cu 2,6 la suta pana la 9.750 lei pe actiune. Din punctul de vedere al valorii tranzactionate, SIF 5 Oltenia nu paraseste prima pozitie, realizand un rulaj de 36,9 miliarde lei, urmata de Banca Romana pentru Dezvoltare, cu 35,3 miliarde lei si Banca Transilvania, cu 29 miliarde lei. Dupa o crestere foarte buna a bursei de peste 15 la suta, corectiile negative devin o normalitate ce tine de ciclicitatea pietei de capital, este de parere Mihai Piscan, broker la Intercapital Invest. Tentatia investitorilor de a-si marca profiturile obtinute in ultima saptamana este de inteles, adauga analistul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.