Pentru eliminarea "tuturor portitelor" de evaziune fiscala, Guvernul apeleaza la masuri iesite din comun.
Anuntul vicepremierului Adriean Videanu, prin care propunea ca fiecare cetatean sa depuna declaratii de avere, a fost taxat de cea mai ma

Pentru eliminarea "tuturor portitelor" de evaziune fiscala, Guvernul apeleaza la masuri iesite din comun.
Anuntul vicepremierului Adriean Videanu, prin care propunea ca fiecare cetatean sa depuna declaratii de avere, a fost taxat de cea mai mare parte a reprezentantilor sindicatelor si patronatelor. Acestia considera ca posibilitatea ca fiecare roman sa-si declare averea nu reprezinta solutia optima in lupta cu adevaratii evazionisti.

Bogdan Hossu, presedintele Cartel Alfa: "Intentia Guvernului nu are fezabilitate"
"O asemenea masura presupune un volum de operatii suplimentare imense si ma intreb cum i se va putea face fata. Declaratia este una de intentie, care insa nu are fezabilitate. Intentia facuta publica de catre vicepremierul Videanu poate fi justificata si privita ca fiind o chestiune relativ fireasca.
Vor sa se asigure ca toti cei care ar depune declaratii de avere si-au platit contributiile catre buget. Mai greu ar fi insa cu partea realizabila a unui asemenea proiect".

Valer Suciu, presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratia Publica Locala: "Printre cei care impart fonduri publice se gasesc marii evazionisti"
"Ar fi greu de implementat un asemenea proces. M-as referi la functionarii publici si as spune ca nu printre acestia se afla marii evazionisti. Nu putem vorbi de coruptie daca functionarul, dupa ce a rezolvat o problema unui cetatean, primeste din partea acestuia o floare, o ciocolata. Problema evaziunii e la cei care impart fondurile publice, la cei care organizeaza licitatii. Guvernul ar trebui sa se limiteze sa puna la punct sistemul care verifica strangerea taxelor, sa-l faca sa fie functional.
Nu sunt impotriva criminalizarii evaziunii fiscale, dar nu cred ca aceasta e cea mai nimerita solutie".

Mihai Ionescu, secretar general la Confederatia Nationala a Patronatului Roman: "Nu amaratul de paznic a facut avere peste noapte, ci demnitarii"
"Guvernul ar trebui sa fie preocupat sa-i imbogateasca pe romani, sa-i ajute sa dobandeasca averi, nu sa-i oblige sa-si declare averile, iar pentru cei din mediul de afaceri exista o legislatie, organisme care sa depisteze evaziunea fiscala.
Nu amaratul de paznic a facut avere peste noapte, ci demnitarii care, culmea, au semnat declaratii de avere si de soarta carora prea sunt interesati oamenii legii.
Sa fie preocupati cum au ajuns sa cumpere hoteluri si proprietati cei care au datorii la bugetul de stat".

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.