Celebrul escroc bucurestean Gheorghe Popilean, de 70 de ani, unul dintre fondatorii jocului piramidal "Mondoprosper", a fost eliberat, pe considerente de varsta, de magistratii Tribunalului Bucuresti. Eliberarea
s-a produs in cursul zilei de
Celebrul escroc bucurestean Gheorghe Popilean, de 70 de ani, unul dintre fondatorii jocului piramidal "Mondoprosper", a fost eliberat, pe considerente de varsta, de magistratii Tribunalului Bucuresti. Eliberarea
s-a produs in cursul zilei de marti, in urma recursului formulat de cel care, pretinzand ca este "comisar general al Comisariatului National Anticoruptie", a inselat mai multe societati comerciale. Potrivit procurorului Marius Iacob de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, "Parchetul Sectorului 4 a emis, in primele zile ale lunii ianuarie, un mandat de arestare de 29 de zile pe numele lui Popilean. Ulterior, acesta a facut recurs, care a fost admis de magistratii Tribunalului Bucuresti, pe considerente de varsta, la data de 11 ianuarie".
Procurorul Iacob a precizat ca Popilean mai este cercetat in alte doua dosare si ca este foarte posibil sa se emita noi mandate de arestare pe numele lui.
Septuagenarul Gheorghe Popilean, condamnat deja in trei dosare, a fost retinut sub acuzatia ca a inselat mai multe societati comerciale, printre care si Coca-Cola si o firma de medicamente, folosindu-se de titulatura de "comisar general al Comisariatului National Anticoruptie".
El a fost prins in flagrant de politistii Sectiei 16, in urma reclamatiei patronului unei firme de mobila. Astfel, la 4 ianuarie, "comisarul", de 70 de ani s-a prezentat la firma, insotit de o femeie, aratandu-i patronului actele false de la "Comisariat" si pretinzandu-i, potrivit unei ordonante care nu exista, o sponsorizare de 40 de milioane catre Uniunea Civica "Solidaritatea Romanilor", al carei presedinte era Popilean. Escrocul a fost eliberat din penitenciar in 2002 cu un rest de pedeapsa de 100 de zile.
Cu doi ani inainte, Popilean si fiul sau, Doru, au fost judecati si condamnati la inchisoare pentru ca, in calitate de patron al societatii Mondoprosper - Bucuresti si director la firma Gyp - Budapesta, au inselat peste 13.000 de persoane obtinand 1.800.900 de dolari, 446.247 de lei si 155.121 de forinti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.