Ticaloasa lege 18, a ilicitului, ticluita prin cabinetele lui Nicolae Ceausescu, pare sa iasa din nou la lumina. Atunci a fost facuta pentru a-i prinde pe chelnerii, aprozara-giii si frizerii care isi luau un covor in plus din ciuburi sau isi permite
Ticaloasa lege 18, a ilicitului, ticluita prin cabinetele lui Nicolae Ceausescu, pare sa iasa din nou la lumina. Atunci a fost facuta pentru a-i prinde pe chelnerii, aprozara-giii si frizerii care isi luau un covor in plus din ciuburi sau isi permiteau sa aiba doua Dacii in familie. Acum, vicepremierul Adriean Videanu vrea sa scoata de la naftalina aceasta lege prafuita si sa o puna din nou in aplicare, pe motiv ca va combate mai eficient evaziunea fiscala.
Nu vreau sa se inteleaga faptul ca as fi in fa- voarea evaziunii fiscale. Dimpotriva, consider ca in Romania nu se face nimic serios pentru combaterea acestui flagel. Marii datornici sunt esalonati cu anii, pana li se uita datoriile, iar cetateanul de rand este urmarit si pentru 1.000 de lei si este amenintat cu puscaria. Daca Videanu doreste sa combata evaziunea fiscala ar fi suficient sa aplice legile existente. Care sunt destule, slava Domnului, dar sunt ignorate cu obstinatie. si daca tot viseaza la declaratii de avere, Videanu ar putea sa le controleze mai intai pe cele depuse si pana in prezent. Pe ale parlamentarilor, primarilor, functionarilor publici, pe ale ministrilor si chiar pe cele ale presedintilor Romaniei. si abia dupa aceea sa isi indrepte atentia si catre cetateanul de rand, suspectat ca fura statul pentru ca isi permite sa supravietuiasca chiar si atunci cand are patru milioane de lei salariu si plateste 3,5 la intretinere.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.