Elevii vor invata sa foloseasca un calculator inca inainte de a putea scrie, iar taranii vor participa si ei la "ore" de Internet. Zsolt Nagy (foto), noul ministru al comunicatiilor si tehnologiei informatiei, a anuntat ca va demara un proiect de int
Elevii vor invata sa foloseasca un calculator inca inainte de a putea scrie, iar taranii vor participa si ei la "ore" de Internet. Zsolt Nagy (foto), noul ministru al comunicatiilor si tehnologiei informatiei, a anuntat ca va demara un proiect de introducere, chiar de la clasa intai, de ore de informatica, astfel incat oricine sa poata folosi un calculator. De asemenea, mai intai in 300 de sate si comune, apoi extins in mediul rural, se va introduce informarea on-line, ceea ce presupune ca si badea Gheorghe va avea acces la Internet si centre electronice de informare public, adica "City Net".
Prin acest program vor aparea chiar si "Orase digitale" unde agentii economici si locuitorii vor avea baza de date electronice la indemana.
in acest moment, in Romania unul din trei romani foloseste Internet-ul, exista 2,5 milioane de computere si sunt solicitate informatii din 68.000 de domenii.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.