Compania Romtelecom va fi privatizata, foarte probabil, prin vanzare pe bursa, a declarat, ieri, Zsolt Nagy, noul ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei. Ministrul nu a oferit, inca, un termen limita pentru aceasta vanzare, intrucat ur
Compania Romtelecom va fi privatizata, foarte probabil, prin vanzare pe bursa, a declarat, ieri, Zsolt Nagy, noul ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei. Ministrul nu a oferit, inca, un termen limita pentru aceasta vanzare, intrucat urma sa se intalneasca, ieri, cu Ionut Popescu, ministrul Finantelor Publice, pentru a discuta acest subiect. Ministrul Finantelor Publice a declarat, recent, ca ar considera oportuna o vanzare pe bursa, inca din acest an, a pachetului de actiuni detinut de stat la Romtelecom.

Ministrul a precizat, de asemenea, ca urmeaza sa fie privatizata si Posta Romana, in cazul careia urmeaza sa se demareze procesul de analiza si consultanta pentru pregatirea trecerii in patrimoniul privat.
Nagy a precizat, de asemenea, ca "in principiu, ar fi de dorit o relansare a Cosmorom", si ca in perioada urmatoare vor fi analizate cateva scrisori de intentie primite de Romtelecom pentru operatorul de telefonie mobila.
Zsolt Nagy a facut, ieri, in cadrul primei sale intalniri cu presa, o trecere in revista a principalelor prioritati ale actualei guvernari in sectorul tehnologiei informatiei si comunicatiilor (TIC). Astfel, principalele directii pe care noua conducere a Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) le va aborda in perioada urmatoare sunt cresterea competitivitatii economiei romanesti, cu ajutorul ultimelor tehnologii, consolidarea industriei de profil, cresterea performantelor administratiei publice prin implementarea unor servicii informatice, precum si cresterea confortului cetatenilor.
Conform estimarilor noului ministru, pana in anul 2008, populatia Romaniei va beneficia de inalta tehnologie la preturi accesibile.
"Cred ca pot aduce aceasta noua viziune, la nivel de end-user, in acest sector", a afirmat ministrul.
Abordare "absolut liberala" a bugetului MCTI pe acest an Zsolt Nagy a precizat ca, in conformitate cu cerintele Uniunii Europene, in cursul acestui an se va lucra la pachetul legislativ pentru ca in Romania sa existe o singura autoritate de reglementare si control, care va fi subordonata Parlamentului.
Ministrul a dezvaluit faptul ca prima sa vizita de lucru, in calitate de ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, va avea loc maine, in Ungaria, pentru un schimb de experienta cu omologul sau, Kalman Kovacs, ministrul ungar al Informaticii si Comunicatiilor.
Intrebat daca relatia sa cu Ungaria va fi una privilegiata, Nagy a afirmat ca "trebuie sa avem relatii apropiate cu toate tarile vecine, pentru ca avem multe lucruri de facut impreuna, precum protejarea frontierelor".
Ministrul a precizat, de asemenea, ca in cadrul intalnirii sale cu Kovacs va primi un premiu pentru activitatea sa in domeniul dezvoltarii societatii informationale.
Conform ministrului, bugetul alocat MCTI pentru anul 2005 este de 171 de miliarde de lei, adica 0,03 la suta din bugetul total al Romaniei.
Zsolt Nagy a catalogat aceasta abordare a sectorului drept una "absolut liberala", tinand cont de faptul ca sectorul pe care il reprezinta a generat, in 2004, opt la suta din PIB, inregistrand o cifra de afaceri de 3,7 miliarde de euro, aceasta fiind estimata sa creasca la peste patru miliarde de euro in 2005.
Marius Macovei, directorul general al Postei Romane, a facut publica o initiativa a institutiei de solidaritate cu victimele cutremurului din Asia.
In cadrul programului numit "Un euro pentru postasii din yonele afectate de tsunami", fiecare angajat al Postei Romane va dona cate un euro pentru colegii lor din zonele sinistrate.
"In lumina altor donatii, poate ca nu pare o suma mare, dar suntem aproximativ 36.000 de angajati in cadrul celei mai mari companii din tara, si vrem sa facem acest gest uman", a precizat Macovei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.