Guenter Veheugen, comisarul european al industriei, a declarat, recent, pentru un cotidian german, ca este in favoarea intensificarii legaturilor economice dintre Uniunea Europeana si Israel. Oficialul european a afirmat ca si-ar putea imagina ca "Is
Guenter Veheugen, comisarul european al industriei, a declarat, recent, pentru un cotidian german, ca este in favoarea intensificarii legaturilor economice dintre Uniunea Europeana si Israel. Oficialul european a afirmat ca si-ar putea imagina ca "Israelul sa fie integrat pe scara larga in structurile economice europene" si "sa participe, pe deplin, pe piata interna". Verheugen a mai precizat ca, pe termen lung, nu exclude "nici chiar o uniune monetara" cu Israelul. Nu este pentru prima data cand Verheugen, aflat la al doilea mandat in calitate de comisar european, vorbeste de o piata unica, de la Oslo la Ierusalim. Guenter Verheugen este insarcinat cu coordonarea legislatiei europene pentru a asigura indeplinirea obiectivelor economice. El este, totodata, si vicepresedinte al Comisiei Europene.
In prezent, relatiile UE cu Israelul se bazeaza pe un acord de vecinatate - Uniunea avand numeroase intelegeri de acest fel, inclusiv cu Ucraina, Maroc si Tunisia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.