Emitentii de la Bursa Electronica Rasdaq continua sa evolueze pozitiv, piata mentinandu-se si in sedinta de tranzactionare de ieri pe crestere.
Toti cei trei indici au inregistrat la inchidere aprecieri, in special la a doua categorie a piete
Emitentii de la Bursa Electronica Rasdaq continua sa evolueze pozitiv, piata mentinandu-se si in sedinta de tranzactionare de ieri pe crestere.
Toti cei trei indici au inregistrat la inchidere aprecieri, in special la a doua categorie a pietei. Valoarea tranzactionata a depasit, ieri, 101 miliarde de lei, in crestere semnificativa fata de ultimele zile.
Cel mai lichid emitent a fost, in sedinta de ieri, Comvex Constanta, cu tranzactii in valoare totala de 48,4 miliarde lei.
Socep Constanta a cunoscut si ieri o evolutie favorabila, in conditiile in care a fost cel mai tranzactionat emitent al celei de-a doua categorii, cu un rulaj de aproape 17,9 miliarde lei, aferent unui volum de 4,7 milioane actiuni. Neptun Campina s-a mentinut, de asemenea, pe o lichiditate buna, cifrata la peste 5 miliarde lei.
Cea mai mare crestere de curs de la prima categorie este inregistrata de titlurile Severnav Drobeta Turnu Severin, in conditiile tranzactionarii unui numar de 1.133 actiuni. S-au realizat in total 17 schimburi cu actiunile Severnav, in valoare de 62,7 milioane de lei.
Grupul Iatsa Pitesti a reusit sa faca o figura frumoasa la cea de-a doua categorie, cursul acestui emitent urcand cu 18,96 la suta si inchizand la 32.000 de lei pe actiune. Societatea Diham a fost cel mai tranzactionat emitent de la Categoria Baza, ieri fiind efectuata o tranzactie speciala cu actiuni ale companiei Diham, respectiv cu un numar de 3,4 milioane actiuni, 11,58 la suta din capitalul social, la pretul de 4.000 de lei pe actiune.
Valoarea transferului a depasit 13,6 miliarde lei, conform datelor SSIF Prime Transaction.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.