Coordonatorul Pactului de Stabilitate in Europa de Sud-Est, Erhard Busek, a anuntat, marti,
ca va propune organizarea unei misiuni economice a investitorilor straini, care sa vina in Romania pentru a evalua oportunitatile de afaceri existente
Coordonatorul Pactului de Stabilitate in Europa de Sud-Est, Erhard Busek, a anuntat, marti,
ca va propune organizarea unei misiuni economice a investitorilor straini, care sa vina in Romania pentru a evalua oportunitatile de afaceri existente. El a aratat ca numeroase firme din Europa, Canada, Statele Unite si Japonia, asociate Pactului de Stabilitate, evalueaza in prezent eventualele proiecte de investitii pe care le-ar putea derula in statele din sud-estul Europei.

Problema coruptiei - "gresit inteleasa pe plan extern"
Atragerea investitorilor straini pe piata romaneasca, dezvoltarea infrastructurii transportului fluvial pe Dunare, conectarea Romaniei la sistemul regional de distributie a energiei si a gazelor naturale au fost principalele subiecte ale discutiei dintre premierul Calin Popescu Tariceanu si Busek.
O alta tema analizata de cei doi oficiali a fost programul guvernamental de combatere a coruptiei, premierul Tariceanu prezentand intentia actualului Cabinet de a adopta masuri concrete in acest sens.
Erhard Busek a aratat, de altfel, ca problema coruptiei - "gresit inteleasa pe plan extern"- constituie "in ochii unora" o piedica pentru aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.