Stefan Varfalvi, prim-vicepresedintele UGIR: "Videanu ar trebui mai intai sa evalueze si dupa aceea sa vorbeasca"
"O exagerare, o agresiune la intimitate. Nu stiu cati vor fi de acord sa declare ca sunt saraci sau bogati. Cu alte cuvinte, pri

Stefan Varfalvi, prim-vicepresedintele UGIR: "Videanu ar trebui mai intai sa evalueze si dupa aceea sa vorbeasca"
"O exagerare, o agresiune la intimitate. Nu stiu cati vor fi de acord sa declare ca sunt saraci sau bogati. Cu alte cuvinte, prin aceasta cerere Statul acorda prezumtia de vinovatie tuturor romanilor. Daca maine as declara ca am in cont un milion de dolari, ar insemna o incalcare a secretului bancar. Prin astfel de declaratii, dl. Videanu da nastere unor stari de iritare. Eu sunt convins de bunele sale intentii, dar cred ca ar fi mai bine ca domnia sa mai intai sa evalueze, apoi sa faca astfel de declaratii. Cred ca daca o astfel de idee ar fi pusa in practica, verificarea autenticitatii declaratiilor ar intra in sarcina celor 7.000 de functionari din administratia financiara, cei despre care fostul ministru al Finantelor, Mihai Tanasescu, a spus ca verifica declaratiile pe venitul global".

Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al Patronilor din Romania: "Nu cred ca exista resurse tehnice pentru centralizarea declaratiilor"
"O idee nobila si bine intentionata, dar nu cred ca exista conditiile tehnice ca intr-o perioada nu foarte mare de timp sa devina si realizabila. Nu cred ca exista asemenea resurse tehnice pentru centralizarea declaratiilor. O asemenea masura poate sa aiba o contributie in diminuarea evaziunii fiscale, dar nu este una de esenta. Pentru a nu mai avea evaziune fiscala trebuie eliminate cauzele. Un plus de control e bun, insa trebuie esalonat in timp".

Vasile Marica, presedintele Uniunii Functionarilor Publici din Romania: "Ale cui sunt averile romanilor care sunt in proces de divort?"
"Cine poate gestiona declaratiile de avere pe care le-ar depune cei aproape 17 milioane de romani, populatia activa pe acest segment si cine ar gestiona un asemenea bagaj informational? Ar trebui sa avem arhive colosale, iar evaluarile sa fie facute in incrucisare. Anul trecut, 17 la suta dintre romani au decedat, iar 10 la suta sunt in divort. Ale cui sunt averile lor? Ce facem cu societatile care au proprietati in Romania si care au proprietati in alte parti?"

Marius Petcu, presedintele CNSLR Fratia: "Evaziunea nu o fac palmasii"
"Anuntul vicepremierului Videanu mi se pare total deplasat. Ei nu au reusit sa obtina o acuratete maxima a averilor parlamentarilor si vor sa puna atatea milioane de romani sa completeze declaratii de avere. Daca intr-adevar vor sa elimine evaziunea fiscala, sa urmareasca grangurii care au proprietati in afara tarii.
Evaziunea fiscala nu o fac palmasii, oamenii care au salarii modeste, un trai decent. Sa-i puna si pe pensionari sa depuna declaratii de avere".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.