Ritmul de crestere a profitului firmelor europene va incetini in 2005, pe masura ce avansul economiei mondiale va fi tot mai lent, iar deprecierea dolarului si preturile ridicate ale titeiului isi vor face simtite influenta negativa, estimeaza o seri
Ritmul de crestere a profitului firmelor europene va incetini in 2005, pe masura ce avansul economiei mondiale va fi tot mai lent, iar deprecierea dolarului si preturile ridicate ale titeiului isi vor face simtite influenta negativa, estimeaza o serie de analisti, citati de Mediafax. Analistii se asteapta ca rata anuala de crestere a profitului pe actiune din 2004 sa atinga 27,4 la suta pentru primele 600 de companii europene luate in calcul in indicele DJ Stoxx 600. Acest nivel ar reprezenta cea mai ridicata crestere a marjei de profit din Europa, dupa anul 1995.
In ultimii doi ani, profitul companiilor europene a crescut cu peste 50 la suta, dar acest avans nu s-a regasit in sumele incasate de investitori. Totodata, anul 2005 pare sa aduca mult mai multe dificultati, avand in vedere ca preturile petrolului se mentin peste nivelul de 40 de dolari pe baril, iar estimarile analistilor plaseaza dolarul aproape de pragul de 1,37 unitati pentru un euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.