Presedintele Traian Basescu s-a tinut de promisiunea de a fi un presedinte implicat in problemele tarii, care nu vrea sa se odihneasca la "sanatoriul Cotroceni". intr-o emisiune televizata, difuzata de postul Realitatea TV, Basescu si-a exprimat pare
Presedintele Traian Basescu s-a tinut de promisiunea de a fi un presedinte implicat in problemele tarii, care nu vrea sa se odihneasca la "sanatoriul Cotroceni". intr-o emisiune televizata, difuzata de postul Realitatea TV, Basescu si-a exprimat parerile despre aproape toate domeniile posibile, de la alegerile anticipate si fuziunea PNL-PD, pana la mersul lucrurilor in politie si recuperarea banilor pierduti la RAFO. Aflat la prima sa emisiune televizata ca sef al statului, Traian Basescu a avut un discurs incisiv la adresa unor teme cat se poate de variate.

* Datoriile Rafo Onesti, recuperate din averea fostei conduceri. "Acest lucru se va intampla, indiferent daca vor fi urmarite averile lor, ale copiilor copiilor lor, averile cui or fi. Averile se stiu, chiar daca au trecut pe numele bunicii", a declarat Basescu, convins ca "justitia va fi de acord (cu confiscarea averilor - n.r.) pentru ca dosarul Rafo a fost pe punctul de a se trece la punerea sechestrelor asiguratorii, cu vreo luna inainte de inceperea campaniei electorale".

* Fara politicieni la serviciile secrete. seful statului a anuntat ca nu este adeptul numirii politicienilor in fruntea serviciilor de informatii, deoarece exista riscul ca acestea sa nu raspunda cu necesarul de subordonare catre varful institutiei. Basescu sustine ca unul dintre directorii serviciilor secrete va fi pastrat in functie, deoarece "a trecut vremea ca sefii de servicii sa fie schimbati ca directorii de intreprinderi". in acest context, Basescu a anuntat ca nu se va folosi de de informatiile de la SRI in lupta politica. Dar, a subliniat presedintele, va face publice informatiile privind demnitarii corupti.

* Nastase si Vacaroiu, asteptati sa-si dea demisia. Traian Basescu nu renunta la ideea de a-i inlocui de la presedintia celor doua Camere ale Parlamentului pe pesedistii Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu. Astfel, el a apreciat ca "ar fi un act de decenta din partea celor doi presedinti de Camere sa renunte sa mai stea in varful Camerelor", pentru ca oricum nu au putere. "Daca nu vor pleca, sunt sigur ca Alianta va gasi solutii politice" pentru schimbarea acestora.

* Mai bine anticipate, decat fara "noroc in viata". Basescu a anuntat clar ca are o intelegere privind alegerile anticipate cu premierul Calin Popescu Tariceanu, daca programul de guvernare nu poate fi pus in practica. Basescu crede ca solutia anticipatelor e mai buna decat venirea in 2008 in fata alegatorilor, carora sa le spuna "nu prea am avut noroc in viata". seful statului a asigurat ca nici Tariceanu, nici ceilalti membri ai Cabinetului nu se vor agata de putere.

* Prin fuziunea cu PNL, democratii nu vor sa devina liberali. Fost sef cu mana de fier al PD, Traian Basescu a explicat clar ce vrea de la fuziunea cu partenerii liberali. Adica PD va accepta fuziunea cu PNL doar daca va fi format un partid popular-european, deoarece democratii nu vor merge sub nici o forma spre liberalism. Daca nu, se poate ramane in formula Aliantei D.A. si a protocolului in care se functioneaza in momentul de fata.

* Prezent ieri la sedinta de bilant a Ministerului de Interne, Basescu a atacat dur si Politia. "Vorbiti de succese in capturarea clanurilor mafiote. Le tot dati la televizor. Nimeni nu poate fi convins ca aceste clanuri au ajuns puternice fara protectia unor politisti si influenta unor oameni politici. Politia e partasa la infractiune", a spus presedintele. Migratia ilegala a infractorilor este un fenomen care, in opinia sefului statului, ar fi scapat de sub controlul Politiei de Frontiera.



Presedintele este bun si la fotbal

Chestionat de reporterii Realitatea TV presedintele Romaniei, Traian Basescu a declarat ca este fericit ca Mircea Sandu l-a numit pe Victor Piturca antrenor al nationalei de fotbal. Basescu crede ca Victor Piturca era singura solutie viabila pentru nationala tarii noastre de fotbal. Un antrenor autoritar pe teren este mai important decat un selectioner prea religios, asa cum a fost Iordanescu.
Presedintele a mai dezvaluit ca in calitate de demnitar a insistat pentru revenirea lui Ionel Ganea in Giulesti. Basescu marturiseste ca se bucura mai mult pentru victoriile Stelei sau ale Rapidului decat pentru succesele echipei antrenate de Mircea Lucescu, sahtior Donetk.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.