Piata bursiera a inregistrat, ieri, o evolutie modesta, majoritatea cresterilor de la deschiderea sedintei bursiere fiind afectata, spre finalul zilei, de usoare corectii. Indicii bursieri BET si BET-C s-au depreciat cu circa doua procente, segmentul
Piata bursiera a inregistrat, ieri, o evolutie modesta, majoritatea cresterilor de la deschiderea sedintei bursiere fiind afectata, spre finalul zilei, de usoare corectii. Indicii bursieri BET si BET-C s-au depreciat cu circa doua procente, segmentul SIF-urilor fiind singurul care s-a mentinut pe plus. Asadar, BET-ul a scazut cu 2,5 la suta pana la valoarea de 5.033,81 de puncte, iar BET-C, cu 1,79 la suta, stabilizandu-se la 3.256,51 puncte. BET-FI a urcat cu 1,45 la suta pana la valoarea de 20.328,03 puncte, un nou maxim istoric. In ceea ce priveste rulajul total, de peste 297 miliarde lei, acesta releva o lichiditate buna, in tonul acestui inceput de an. Legat de cursurile de tranzactionare, titlurile morii MJ Maillis au inregistrat cea mai mare crestere, de 10,70 la suta pana la 30.000 de lei, urmate de cele ale Rafinariei Astra, care s-au apreciat cu 8,84 la suta, inchizand la 800 lei. Dintre SIF-uri, titlurile SIF1 Banat Crisana au avut cea mai mare crestere a cotatiei, de 3,65 la suta pana la valoarea de 9.950 lei. Scaderi semnificative nu au fost decat in cazul actiunilor Azomures, care au coborat cu 5,5 la suta pana la 4.300 lei pe actiune. Lider in topul emitentilor cu cea mai mare valoare a tranzactiilor a fost, de data aceasta, SIF 5 Oltenia, cu un rulaj de 52 miliarde lei, urmat, desigur, de Rompetrol Rafinare Constanta, cu schimburi in valoare totala de 47 miliarde lei si de Banca Romana pentru Dezvoltare, cu un aport de 43 miliarde lei.
La Bursa Electronica Rasdaq, valoarea tranzactiilor a depasit, ieri, 26 miliarde lei, Socep Constanta fiind cel mai lichid emitent, cu schimburi de 4,6 miliarde lei. Cea mai mare crestere, de 10,83 la suta, au inregistrat-o actiunile Aker Braila, cotate la 66.500 lei.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.