Linistea eterna de la Bistrita a fost tulburata in ultimele zile de o propunere a presedintelui Jean Padureanu, care a anuntat ca il va propune pe Adrian Moldovan, fratele internationalului Viorel Moldovan, ca vicepresedinte al Gloriei Bistrita. Misc
Linistea eterna de la Bistrita a fost tulburata in ultimele zile de o propunere a presedintelui Jean Padureanu, care a anuntat ca il va propune pe Adrian Moldovan, fratele internationalului Viorel Moldovan, ca vicepresedinte al Gloriei Bistrita. Miscarea lui Padureanu vizeaza, de fapt, atragerea lui Viorel Moldovan spre Gloria, "Tata Jean" dorind ca fostul international roman sa-i succeada in functie. Ideea lui Padureanu a primit o replica din partea vicepresedintelui Ioan Horoba, care se vedea drept viitor presedinte al gruparii bistritene. Horoba l-a adus la club pe fostul patron al lui FC Baia Mare, Heinrich Schorsch, care a adus si bani la echipa, cei doi fiind gata sa preia clubul dupa retragerea lui Padureanu.
Teren pregatit pentru "Moldo-but"
Propunerea ca Adrian Moldovan sa ocupe functia de vicepresedinte va fi prezentata membrilor Adunarii Generale a clubului, in sedinta anuala de bilant, programata vineri. "Este un tanar ambitios si priceput. A dovedit-o la Clubul Sportiv Municipal, pe care il conduce de doi ani", a declarat "Tata Jean", justificand propunerea pe care o va face membrilor AG a CF Gloria 1922. "Functia de vicepresedinte la Gloria nu incurca deloc activitatea mea la Clubul Sportiv Municipal. Am descoperit, in ultima vreme, ca pot sa fac multe lucruri deodata", a declarat Adrian Moldovan, in prezent consilier municipal PSD. Venirea acestuia ar preceda-o pe aceea a fratelui sau, mai ales ca Padureanu se pregateste de retragere. "Voi mai ramane la club un an-doi, cat imi va permite sanatatea. Voi pastra o functie de presedinte onorific si, bineinteles, voi interveni atunci cand va fi nevoie. Deocamdata, nu se pune problema ca Viorel sa preia functia de presedinte. Poate mai incolo, dupa ce isi va clarifica situatia de jucator", a declarat Padureanu.
Horoba contraataca
Vicepresedintele Gloriei, Ioan Horoba, a declarat ieri ca nu a fost informat de presedintele Jean Padureanu referitor la alegerea unui nou vicepresedinte. Horoba a spus ca, in programul AG de vineri nu sunt prevazute alegeri, dar a admis ca, la propunerea lui Padureanu, Adrian Moldovan ar putea fi desemnat al doilea vicepresedinte al clubului. "Acest lucru nu imi pune in pericol pozita fiindca eu am fost ales anul trecut, iar mandatul meu este de patru ani. Putem avea oricati vicepresedinti, asa cum se intampla si pe la partide. Nu stiu insa cu ce se va ocupa Adrian Moldovan dupa ce va fi numit in functie", a spus Horoba. Replica acestuia confirma anumite surse din cadrul clubului, care spun ca exista o tensiune la nivelul conducerii clubului intre doua grupari, una formata in jurul lui Horoba si alta jurul lui Padureanu. Presedintele clubului ar fi sustinut de antrenorul Constantin Carstea, iar Horoba de Heinrich Schorsch, baimareanul acceptat anul trecut in staff-ul bistritean.
"Zvonuri fara temei"
Horoba a negat insa faptul ca intre membrii conducerii ar exista disensiuni. "Eu si Padureanu avem pareri diferite de 25 de ani. Le discutam si de fiecare data alegem cea mai buna varianta. Situatia din prezent nu este diferita de altele", a declarat Horoba. La randul sau, si Padureanu a spus ca totul este in regula la Gloria. "Sunt doar zvonuri lipsite de temei. La Bistrita este liniste si asa va ramane. Eu mai stau presedinte ceva timp si nu se pune problema sa cautam de acum un inlocuitor. Sigur, dupa ce se va retrage, Viorel Moldovan ar fi o varianta, dar mai este pana atunci", a spus Padureanu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.