Nici Adrian Nastase, nici Ion Iliescu nu vor sa se retraga din primul esalon al conducerii PSD. Primul afirma ca va candida pentru un nou mandat de presedinte, al doilea nu exclude sa-i fie contracandidat. Mai mult, Adrian Nastase il "linisteste" pe
Nici Adrian Nastase, nici Ion Iliescu nu vor sa se retraga din primul esalon al conducerii PSD. Primul afirma ca va candida pentru un nou mandat de presedinte, al doilea nu exclude sa-i fie contracandidat. Mai mult, Adrian Nastase il "linisteste" pe fostul sef al statului afirmand ca acesta "va ramane mereu ca presedinte fondator" al PSD.
Se pare insa ca Ion Iliescu nu este dispus sa se multumeasca cu un rol decorativ pe viitor. Celor care l-au sfatuit sa faca pasul inapoi Iliescu le raspunde: "Eu nu discut despre retragere. Pot fi pareri de tot felul. Ce daca a zis Oprisan, eu n-am fost prezent in acest partid pana acum. Am fost activ cateva luni cand l-am constituit, apoi am fost presedinte pana in 1996, am revenit ulterior la conducerea partidului, apoi iar am fost presedinte. Acum revin, dar vom vedea cum".
"Eu imi pun experienta si credibilitatea la dispozitia PSD. Trebuie sa iesim in fata cu oameni credibili", a afirmat fostul sef al statului, fara sa excluda posibilitatea candidaturii sale la sefia PSD. Mai mult, un intrarea in cursa prezidentiala ar un raspuns la invitatia pe care Congresul PSD din vara anului trecut i-a facut-o.
Ion Iliescu afirma, de asemenea, ca nu vrea sa incurajeze competitia intre diverse grupari care doresc sa preia conducerea partidului. "Nu sunt tentat sa intru in competitie cu alte grupari din partid. Vreau sa eliminam grupurile de interese. Eu nu vin cu gruparea Iliescu impotriva gruparii Adrian Nastase sau oricare alta", a precizat el. Mai mult, Iliescu se declara deschis la reforma. "Eu mereu am fost ostil unei structuri prea stufoase la conducerea PSD. Am operat si in 1997, pentru o mai mare suplete. In prezent, structura de conducere a partidului mi se pare cam incarcata si urmeaza sa discutam despre acest subiect, pentru asigurarea unei mai bune functionari a partidului", a mai spus fostul sef al statului, adaugand ca, daca Ioan Rus vrea innoirea partidului, el o poate asigura. "Eu sunt factor de innoire", a afirmat Iliescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.