Evolutia paritatii euro/dolar pe pietele internationale si revenirea ofertei pe un trend crescator a reprezentat principalele evenimente care au influentat cursurile de schimb de ieri.
Moneda unica a coborat de la 38.693 la 38.341 lei, cel mai
Evolutia paritatii euro/dolar pe pietele internationale si revenirea ofertei pe un trend crescator a reprezentat principalele evenimente care au influentat cursurile de schimb de ieri.
Moneda unica a coborat de la 38.693 la 38.341 lei, cel mai scazut curs de la inceputul anului.
Scaderea monedei unice a avut darul de a influenta si evolutia cursului celei americane. Aceasta a coborat de la 29.504 la 29.125 lei, mai sus totusi cu aproape o suta de lei fata de inceputul anului. Ceea ce s-a intamplat cu cursurile este o consecinta a cresterii ofertei primare, care depasea luni cererea cu 7 milioane de euro, dupa o saptamana in care deficitul primar din piata a fost de peste 72 milioane euro. Pe pietele internationale, euro s-a mentinut in jurul valorii de 1,31 dolari. Minimul a fost de 1,3069, iar maximul de 1,3169 dolari. Investitorii par sa fi uitat de vanzarile de dolari, care au urcat moneda unica la finele anului trecut pana la 1,3666 dolari.
Posibilitatea ca Rezerva Federala sa majoreze din nou dobanda de peste Ocean, bantuie gandurile investitorilor care nu s-au lasat impresionati de faptul ca indicele german ZEW, care masoara previziunile de conjunctura din sectorul financiar german a crescut luna aceasta cu 12,5 puncte, la 26,9 puncte.
Ramane de vazut care va fi reactia de astazi a pietelor la publicarea balantei comerciale americane pe luna trecuta. Economistii asteapta ca deficitul comercial sa scada de la maximul de 55,5 miliarde dolari, din noiembrie, la 53,6 miliarde dolari. Daca datele vor fi altele decat cele estimate am putea vedea dolarul reincepand sa scada.
Oricum, aurul continua sa fie o investitie buna, pretul unciei stabilit la Londra mentinandu-se in jurul valorii de 422 dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.