Automobilul Chrysler 300 si versiunea hibrid a vehicului de teren Ford Escape au fost desemnate masinile anului 2005 pe piata nord-americana, cu ocazia Salonului International Auto din America de Nord, aflat in desfasurare la Detroit, transmite Reute
Automobilul Chrysler 300 si versiunea hibrid a vehicului de teren Ford Escape au fost desemnate masinile anului 2005 pe piata nord-americana, cu ocazia Salonului International Auto din America de Nord, aflat in desfasurare la Detroit, transmite Reuters.
Chrysler 300, lansat in aprilie 2004, a fost un mare succes pentru familia de automobile a divizei americane a grupului auto DaimlerChrysler AG, castigand anul trecut zeci de premii.
"Conduc de 11 luni aceasta masina si sunt inca indragostit de ea. Acesta este semnul unei masini de succes", a declarat seful echipei de proiectanti ai modelului 300, Ralph Gilles. Ford Escape, scos pe piata in toamna anului trecut, este primul vehicul de teren care contine toate caracteristicile unui hibrid.
Vehiculele hibrid pot trece de la alimentarea pe benzina sau pe motorina la alimentarea cu curent electric, pentru a obtine o eficienta sporita.
In momentul inmanarii premiului, conducatorul echipei Ford care a dezvoltat vehiculul, Mary Ann Wright, l-a caracterizat drept "vehiculul de teren al secolului".
Acesta a fost al doilea an consecutiv cand un vehicul hibrid produs in serie primeste aceasta distinctie, acordata in fiecare an in deschiderea Salonului Auto.
Toyota Prius a obtinut anul trecut titlul de cel mai bun autoturism, in timp ce modelul pick-up F-150, produs de Ford Motor Company, a primit premiul pentru cel mai bun vehicul de teren.
Premiile pentru cel mai bun automobil sunt acordate incepand cu 1994 de catre un grup de 50 de ziaristi din domeniul automobilistic din Statele Unite ale Americii si Canada.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.