Legea care reglementeaza innoirea parcului national auto va fi revizuita si va intra in vigoare in termen de o luna, a declarat, ieri, ministrul Mediului, Sulfina Barbu, in prima conferinta de presa dupa preluarea mandatului. "Intr-o luna, orice pers
Legea care reglementeaza innoirea parcului national auto va fi revizuita si va intra in vigoare in termen de o luna, a declarat, ieri, ministrul Mediului, Sulfina Barbu, in prima conferinta de presa dupa preluarea mandatului. "Intr-o luna, orice persoana care vrea sa-si schimbe masina veche contra unui avans pentru o masina noua va sti cu exactitate ce are de facut. De asemenea, tot atunci si celelalte structuri implicate in derularea acestui program vor sti concret ce atributii le revin", a declarat ministrul. Din bugetul total al Biroului de mediu, care se ridica la 1.600 miliarde de lei, pentru acest proiect au fost alocate 450 de miliarde, dar suma este suficienta pentru numai 15.000 de masini.
Sulfina Barbu si-a prezentat programul si prioritatile pentru urmatorii ani si a tinut sa sublinieze ca, desi au fost incheiate negocierile cu Uniunea Europeana privind problemele de mediu, "greul abia acum incepe". "Va trebui sa ne punem la punct si sa ne aliniem, din toate punctele de vedere, la criteriile stabilite in urma negocierilor. Avem multe de facut", a concluzionat ministrul Barbu.
In privinta unei posibile autorizari a proiectului exploatarii aurifere de la Rosia Montana, Sulfina Barbu a declarat ca statul roman va respecta toate prevederile conventiilor internationale la care este parte, in special pe cele de la Espoo. "Investitorii de la Rosia Montana au depus la finele lui decembrie 2004, la Agentia de Protectia a Mediului Alba, doar un memoriu de prezentare. In momentul in care se vor depune proiectul si studiu de impact asupra mediului vom reuni, impreuna cu specialistii din MAE, comisii din tarile cu care exista acorduri transfrontaliere", a precizat Barbu. La fel se va intampla si in cazul proiectelor Canalul Bistroe, Copsa Mica si pe cel de la Belene din Bulgaria, unde se va construi o centrala nuclear-electrica.
Noul ministru si-a prezentat si echipa de consilieri personali, cel mai tanar dintre cei sase fiind Gabriela Vintila, care, la doar 27 de ani, va fi consilier personal al Sulfinei Barbu pe probleme juridice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.