Aflat intr-o vizita de trei zile in Rusia, Recep Tayyip Erdogan, prim-ministrul Turciei, a avut o intrevedere cu presedintele Vladimir Putin, in timpul careia au fost dezbatute modalitatile de imbunatatire a relatiilor economice dintre cele doua tari
Aflat intr-o vizita de trei zile in Rusia, Recep Tayyip Erdogan, prim-ministrul Turciei, a avut o intrevedere cu presedintele Vladimir Putin, in timpul careia au fost dezbatute modalitatile de imbunatatire a relatiilor economice dintre cele doua tari, transmite AFP. Cei doi oficiali s-au intalnit la resedinta lui Putin, de la Novo-Ogarievo, unde au avut o intrevedere neoficiala.
Vizita premierului turc survine dupa ce, in decembrie, Putin s-a deplasat la Ankara pentru o serie de discutii pe marginea aspectelor legate de organizatiile teroriste.
Inainte de a parasi Ankara, Erdogan a declarat ca volumul schimburilor comerciale dintre cele doua tari a depasit, anul trecut, valoarea de 10 miliarde de dolari, obiectivul, pentru anul acesta, fiind "tinta" de 25 de miliarde de dolari.
"Cooperarea dintre tarile noastre a inregistrat progrese semnificative in ultimii zece ani. Ambele state au vointa politica puternica de a imbunatati relatiile economice si comerciale", a mai spus premierul turc. Acesta este asteptat, in cursul zilei de astazi, la o reuniune a oamenilor de afaceri rusi si turci si la inaugurarea unui centru comercial turcesc din centrul Moscovei.
Erdogan a mai afirmat ca cooperarea in domeniul energiei este un alt punct de referinta de pe agenda sa, dar nu a oferit detalii in acest sens. Potrivit presei turcesti, Ankara intentioneaza sa obtina o noua reducere a pretului pe care il plateste pentru gazele naturale importate din Rusia.
O alta reducere de pret a fost negociata in 2003.
Oficialul turc este insotit de ministrul Energiei, al Comertului Exterior, ministrul Industriei si Muncii si de o delegatie formata din 500 de oameni de afaceri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.