Doi fosti oficiali ai companiei America Online (AOL) si patru fosti directori ai companiei partenere PurchasePro au fost condamnati de marele juriu al unui tribunal american pentru frauda si conspiratie, in cadrul unei anchete derulate de FBI, referi
Doi fosti oficiali ai companiei America Online (AOL) si patru fosti directori ai companiei partenere PurchasePro au fost condamnati de marele juriu al unui tribunal american pentru frauda si conspiratie, in cadrul unei anchete derulate de FBI, referitor la neregulile contabile din cadrul AOL, informeaza portalul Newsnow. Cei sase au fost acuzati de cosmetizarea rezultatelor companiei AOL si de inselarea investitorilor cu privire la adevarata situatie financiara a societatii. In urma condamnarii celor sase, numarul oficialilor acuzati in acest scandal ajunge la 20.
Potrivit documentelor prezentate in cadrul procesului, unii dintre directori au falsificat si post-datat contracte, au mintit auditorii si au incercat sa acopere neregulile prin distrugerea documentelor si a mesajelor electronice trimise si primite. Se pare ca unii dintre directorii companiei PurchasePro au castigat milioane de dolari in urma fraudelor comise. Alti cativa directori ai PurchasePro au fost, deja, condamnati la inchisoare, dupa ce au pledat "vinovat" in cadrul aceluiasi proces.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.