Inceputul anului 2005 la bursa a coincis cu o ascensiune puternica a SIF-urilor, care s-a domolit insa dupa numai trei sedinte de cresteri puternice.
Indicele BET-FI a atins noi maxime istorice, randamentul fata de sfarsitul lunii decembrie d
Inceputul anului 2005 la bursa a coincis cu o ascensiune puternica a SIF-urilor, care s-a domolit insa dupa numai trei sedinte de cresteri puternice.
Indicele BET-FI a atins noi maxime istorice, randamentul fata de sfarsitul lunii decembrie depasind 10 la suta.
Conform SSIF Intercapital Invest, dintre SIF-uri, cel mai mult a crescut SIF 2 Moldova care a castigat 13,2 la suta, acesta raportand o cumparare de pachete de titluri apartinand Bancii Transilvania.
Noile maxime istorice atinse de SIF-uri in prima saptamana a anului in curs sunt de 9.200 lei, pentru SIF 1 Banat Crisana, 8.650 lei pentru SIF 2 Moldova, 12.000 lei la SIF 3 Transilvania, 6.500 lei la SIF 4 Muntenia, si de 9.800 lei pentru SIF 5 Oltenia.
Lichiditatea SIF-urilor s-a imbunatatit, valoarea totala a tranzactiilor cu acestea depasind 223 miliarde lei, adica peste 14 la suta din totalul pietei, dintre SIF-uri mai lichid fiind, in continuare, SIF 5 Oltenia.
Analistii de la Intercapital Invest apreciaza ca, in aceasta saptamana, ar putea creste volatilitatea cotatiei Societatilor de Investitii Financiare pe fondul apropierii comunicarii rezultatelor finale de profitabilitate pe 2004.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.