Stelistii s-au reunit ieri, la stadionul din Ghencea, insa antrenorul Walter Zenga a lipsit, el neintorcandu-se din Italia la timp. "Militarii" au efectuat si primul antrenament din acest an, care a fost condus de antrenorul secund Massimo Pedrazzini
Stelistii s-au reunit ieri, la stadionul din Ghencea, insa antrenorul Walter Zenga a lipsit, el neintorcandu-se din Italia la timp. "Militarii" au efectuat si primul antrenament din acest an, care a fost condus de antrenorul secund Massimo Pedrazzini si de preparatorul fizic Marian Lupu. La antrenament au participat urmatorii Vasili Hamutovski, Cezar Lugu - portari; Mirel Radoi, Petre Marin, Tiberiu Curt, George Ogararu, Sorin Ghionea, Eugen Baciu, Daniel Balan, Nana Falemi, Mihai Nesu - fundasi; Florentin Dumitru, Adrian Pitu, Dorinel Munteanu, Gabriel Bostina, Nicolae Dica, Sorin Paraschiv, Florin Lovin - mijlocasi; Adrian Neaga, Daniel Oprita, Andrei Cristea, Laurentiu Dinita, Cristian Ciocoiu - atacanti. Portarul Martin Tudor a fost si el prezent la reunire, dar nu s-a pregatit deoarece a fost operat la gat si are interdictie la efort timp de cateva zile. Falemi, aflat la final de contract cu Steaua, se va antrena alaturi de echipa pana cand isi va gasi un nou angajament. Stelistii vor efectua vineri vizita medicala si vor participa la doua turnee de pregatire: unul in Cipru, in perioada 16-28 ianuarie, unde sunt programate doua meciuri amicale, cu Levski Sofia si Steaua Rosie Belgrad, si unul in Italia, intre 31 ianuarie si 14 februarie, unde este stabilita o partida amicala cu Inter Milano (9 februarie). Mijlocasul Dorinel Munteanu a afirmat ca s-a pregatit si in perioada sarbatorilor. "A trebuit sa fiu cumpatat. M-am antrenat si in vacanta si acum suntem pregatiti de lupta", a spus Munteanu, in timp ce atacantul Adrian Neaga a afirmat ca nu a luat in greutate in vacanta de iarna, pentru ca printre preferintele sale culinare nu se numara si carnea de porc.
Stelistii vin la Nationala
Adrian Neaga a declarat ca atat el, cat si ceilalti coechipieri ai sai selectionati de Victor Piturca vor raspunde convocarii la reprezentativa Romaniei pentru meciul amical cu Slovacia, din 9 februarie, desi la aceeasi data Steaua va sustine o partida amicala cu Inter Milano. Intrebat daca ar prefera sa joace impotriva selectionatei Slovaciei sau a lui Inter, Neaga a raspuns: "Nu e vorba de preferinte. Daca vom fi chemati la echipa nationala, vom merge acolo. Sunt doua meciuri importante. Pentru nationala este ultimul meci inainte de Olanda, iar pentru Steaua ultimul joc inainte de Valencia". Dorinel Munteanu s-a declarat convins ca totul se va rezolva. "Sper sa se gaseasca o solutie. Mie imi face oricum placere sa joc oriunde, mai ales ca amandoua sunt amicale", a spus Munteanu, care a adaugat ca a discutat cu selectionerul Victor Piturca despre momentele bune avute impreuna la echipa nationala. Jucatorul Sorin Paraschiv crede ca selectionerul Victor Piturca si conducerea clubului Steaua vor ajunge la un acord in privinta celor doua meciuri care se vor disputa la aceeasi data. "Amandoua meciurile sunt importante, insa vom merge unde ni se va cere. Cu siguranta se va ajunge la o intelegere", a mentionat Paraschiv. Referitor la faptul ca selectionerul a afirmat ca nu va fi nici o problema daca antrenorul Walter Zenga va dori sa pastreze un anume jucator pentru meciul cu Inter, presedintele executiv al FC Steaua, Mihai Stoica, a spus: "Depinde, un jucator din cati. Doi, trei, patru, cinci? Nu e nici o problema. Piturca hotaraste de cati jucatori are nevoie, noi ne supunem." (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.