Aderarea la Uniunea Europeana inseamna mai mult decat acceptul politic ce va fi primit in 2007. In primul rand, aderarea inseamna implicarea mai mare a oamenilor in armonizarea a tot ce inseamna activitati comune.
In acest proces, pregatirea
Aderarea la Uniunea Europeana inseamna mai mult decat acceptul politic ce va fi primit in 2007. In primul rand, aderarea inseamna implicarea mai mare a oamenilor in armonizarea a tot ce inseamna activitati comune.
In acest proces, pregatirea profesionala joaca un rol esential, indiferent de domeniu. Unul dintre acestea e administratia publica pentru care exista deja cateva programe de studii in strainatate.
De pilda, la sfarsitul anului trecut, au fost aprobate rezultatele evaluarii finale, incadrarea pe trepte profesionale si clasamentul final al stagiarilor primei promotii a Proiectului Tinerilor Profesionisti (Young Professional Scheme - YPS), dedicat functionarilor publici cu varste de pana in 35 de ani.
Diana Stirbu, bursier in ciclul 2003-2004, a fost desemnata "Studentul anului" de Scoala de Management a Universitatii Liverpool. Diana a absolvit un master in administratie publica, obtinand pentru dizertatia finala un calificativ exceptional, care practic nu a mai fost acordat de mai bine de 10 ani.
Nu a fost vorba insa doar de extraordinarele sale rezultate academice. Diana, dar si alti doi bursieri YPS la Liverpool, au cucerit pe toata lumea prin inteligenta lor vie, combinata cu o personalitate calda si deschisa, care le-au permis nu doar sa se integreze foarte bine, dar si sa aiba o contributie activa si valoroasa la viata universitara in general. In prezent, a demarat deja al doilea ciclu de inscrieri in program, inregistrandu-se fata de anul trecut dublarea numarului de formulare de inscriere valide primite in prima din cele 4 faze de selectie.
Astfel, pentru programul bursierilor s-au inscris 854 de persoane, iar pentru programul stagiarilor, 196. Adica, un total de 1.050 de formulare de inscriere primite.
Detalii statistice privind repartitia candidatilor in functie de judetul de domiciliu si limba straina aleasa sunt disponibile pe www.yps.ro in paginile dedicate fiecarui program in parte.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.