Criticii presedintelui american George W. Bush cred ca timpul acordat lecturii de catre liderul de la Casa Alba este unul foarte scurt si ca acesta se reduce la citirea Bibliei, a scorurilor inregistrate in meciurile de hochei, baseball sau baschet s
Criticii presedintelui american George W. Bush cred ca timpul acordat lecturii de catre liderul de la Casa Alba este unul foarte scurt si ca acesta se reduce la citirea Bibliei, a scorurilor inregistrate in meciurile de hochei, baseball sau baschet si a cartii pentru copii The Very Hungry Caterpillar (Omida infometata), informeaza Rompres. De aceea, se vor auzi multe voci sceptice atunci cand criticii presedintelui american vor afla ca ultima pasiune a acestuia este cartea lui ''Natan Sharansky - The Case for Democracy". Scrisa de catre un ministru din cadrul guvernului israelian si un fost dizident sovietic, cartea argumenteaza ca adevarata securitate in Orientul Mijlociu si in lume nu va fi atinsa decat prin proceduri democratice si prin alegeri libere.
"Va invit sa cititi o carte", i-a declarat George W. Bush unui reporter, in mijlocul unui interviu in care prezenta propria versiune a tezei lui Sharansky. "Va va explica si mai bine ceea ce vreau eu sa spun", a adaugat presedintele SUA. In "The Case for Democracy", George W. Bush a descoperit validarea teoriei sale centrale privind Irakul: ofera-le oamenilor libertatea si lasa-i sa prospere. "I-am starnit interesul", a precizat Natan Sharansky. "Mi-a spus: acestea sunt lucrurile in care eu cred, dar dumneavoastra ati creat o baza teoretica pentru aceste credinte. Voi merge mai departe chiar daca stiu ca doi dintre cei mai urati oameni din lume sunt eu si Ariel Sharon", a dezvaluit scriitorul. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.