Instanta Tribunalului Bucuresti - care judeca recursul in procesul de calomnie intentat de Traian Basescu lui Max Badin si Mugur Ciuvica - a acordat, ieri, la solicitarea partilor, un termen pana la care acestea ar putea conveni sa se impace. Avocati
Instanta Tribunalului Bucuresti - care judeca recursul in procesul de calomnie intentat de Traian Basescu lui Max Badin si Mugur Ciuvica - a acordat, ieri, la solicitarea partilor, un termen pana la care acestea ar putea conveni sa se impace. Avocatii partilor au fost prezenti, luni, in fata instantei de recurs si au sustinut punctul de vedere al clientilor lor, cu privire la impacare.
Potrivit legii penale, impacarea partilor duce la incetarea procesului penal, in caz contrar, cauza continuand sa se judece. Avocatul lui Traian Basescu a declarat, dupa terminarea sedintei, ca "impacarea e la latitudinea partii vatamate" si ca doar clientul sau este cel in masura sa stabileasca daca acest proces va continua sau nu.
In acest dosar, instanta a acordat termen pe 7 februarie. In 6 octombrie, instanta Judecatoriei sectorului 2 Bucuresti i-a achitat pe Max Badin si pe Mugur Ciuvica, in sedinta publica, in procesul de calomnie intentat de Traian Basescu, dupa afirmatia lui Ciuvica potrivit careia actualul presedinte ar fi fost colaborator al fostei Securitatii ca politie politica. Instanta i-a obligat insa pe Badin si Ciuvica la cheltuieli de judecata si achitarea despagubirii cerute de reclamant.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.