Conducatorilor nostri de club li se potriveste de minune acel banc despre militieni, care cica nu s-ar imbolnavi niciodata de SIDA, deoarece nimeni nu-i iubeste si nici ei intre ei nu se iubesc. Tocmai de aceea ne vine greu sa ni-i inchipuim pe toti
Conducatorilor nostri de club li se potriveste de minune acel banc despre militieni, care cica nu s-ar imbolnavi niciodata de SIDA, deoarece nimeni nu-i iubeste si nici ei intre ei nu se iubesc. Tocmai de aceea ne vine greu sa ni-i inchipuim pe toti laolalta, petrecand impreuna o sarbatoare cum ar fi, sa zicem, Revelionul, dar cu toate acestea vom incerca s-o facem. Am vedea asa niste mese dispuse in forma de T, la care sa incapa vreo 25-30 de zurbagii, la polul principal aflandu-se Mircea Sandu insusi, flancat de-a dreapta si de-a stanga de vestitii chiolhanari Adalbert Kassai si Tete Moraru. Vizavi, la celalalt capat al mesei, nu poate sta decat Dumitru Dragomir incadrat de vesnicii sai tucalari si acoliti, Vali Alexandru si Sandu Boc, Mitica impartasindu-le acestora cu voce tare, ca sa auda si sa crape de necaz Mircea Sandu si Gigi Becali, ce se gaseste in meniul de la bufetul Parlamentului si ce "scoruri" de milogi se practica pe acolo. Nasu', ca sa nu pice iar de fraier, se apuca sa bata campii, cu o voce care o acopera pana si pe cea a lautarilor, cum ca ar fi luat el masa cu Blatter si Johansson, ce sfaturi pretioase le-ar mai fi dat el si cum s-a suparat in cele din urma pe ei si i-a gonit de la masa pentru ca varsau vinul pe musama si mancau cu mana din farfurie, asa cum l-a acuzat fostul manager de la Besiktas pe Mircea Lucescu, care cica n-ar fi auzit de furculita si lingura. (Apropo, prost rau turcul ala! El n-o fi aflat ca in Romania exista o numeroasa comunitate de lingurari?)
Normal, de la paranghelie nu putea sa lipseaca celebrul trabuc, avandu-l la capatul neaprins - asta pana la a cincea sticla - pe Cornel Dinu. Plictisit de mediocritatea din preajma, ganditorul de la Acvarium se decide sa-si ia si el un discipol, dupa modelul brevetat de Socrates (bun fotbalist!) cu Platon, pe care sa-l initieze in tainele filozofiei de taverna, astfel ca se orienteza catre Romica Pascu, pe care il pune sa rezolve o mare dilema: ce a fost mai intai, dopul sau tirbusonul? Romica, saracul, sta naimit si asculta toate parascoveniile lui Dinu, iar in cele din urma ii strica acestuia total cheful de filozofare, venind cu o dilema proprie, intrebandu-l daca e adevarat ca Merry Christimas este nevasta lui Mos Gerila.
Desi nu face parte din respectiva tagma, ca poftit special la chermeza cu pricina trebuie sa ia parte si capetenia arbitrilor, Ion Craciunescu. Acesta le spune chelnerilor mai intai ca este observator din partea ITHR, apoi le face instructajul - sedinta tehnica, de - le cere sa aiba prestanta, morga, atitudinea si mecla imobila precum Alexandru Tudor, cu prestatia caruia chiar le proiecteaza niste diapozitive, si le impune sa nu zambeasca atunci cand primesc bacsisuri - lucru care oricum nu era de actualitate, avand in vedere ce sleahta de calici compuneau respectiva adunare. Cu aerul sau sobru si vadit nemultumit de evolutia ospatarilor, Craciunescu se aseaza boscorodind la un colt de masa, scoate niste foi din diplomat si se apuca se le dea note, pe unul dintre ei hotarand chiar sa-l retrogradeze in esalonul picolilor pentru ca nu a asezat bine recipientele pe masa, intre sticla cu Busuioaca de Orodel si cea de apa minerala putandu-se zari o fanta de lumina. Asta chiar ca era de "rosu".
In rest, cheflii se ciorovaiesc in ordine,. se bat civilizat cu dumicati de paine, isi baga unii altora maioneza in buzunare, pun sare pe felia de tort de vecinilor, le scuipa in ciorba, toate acestea pana la la 5 dimineata cand cheama salvarea sa-i dea primul ajutor lui Romica Pascu, care, buimacit de mocofaniile debitate de noul sau mentor, Cornel Dinu, isi incurca paharul cu cel al lui Traian Tomescu, il da pe gat si se ineaca cu proteza acestuia. Evacuarea se face in ordine, fiecare dintre participantii la bairam indreptandu-se agale catre casele lor, unde-i asteapta linistea necesara molcomirii faradelegilor proiectate pentru 2005.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.