Distractie maxima ieri in parcurile Capitalei. Soarele neobisnuit de puternic care a mangaiat intreaga tara a trezit din amorteala hibernala rolerii, skateboard-istii si biciclistii. Mai ceva ca intr-o zi de primavara, temperaturile termometrelor au

Distractie maxima ieri in parcurile Capitalei. Soarele neobisnuit de puternic care a mangaiat intreaga tara a trezit din amorteala hibernala rolerii, skateboard-istii si biciclistii. Mai ceva ca intr-o zi de primavara, temperaturile termometrelor au sarit ieri de 15 grade in majoritatea oraselor. Proverbialul "ger al Bobotezei" parea o legenda uitata in fata tricourilor cu maneca scurta afisate nonsalant de pustii alunecand pe rotile. Prichindeii care au iesit la plimbare si s-au dat in leagan n-au ratat ocazia sa se tavaleasca putin, la soare, in iarba sau frunzele uscate.
Potrivit meteorologilor, maxima zilei a fost de 19 grade Celsius si s-a inregistrat in jurul orei 14.00, la Targoviste si 15.00, la Curtea de Arges. "intr-adevar vremea este calda pentru aceasta perioada, insa nu reprezinta un record. Cele mai temperaturi pentru luna ianuarie s-au inregistrat in 2001, cand termometrele indicau 22-23 de grade Celsius", a declarat Meda Georgescu, meteorologul de serviciu al Agentiei Nationale de Meteorologie.

De joi, vine frigul!

Temperaturile primavaratice nu ne vor mai incanta insa pentru multa vreme. Specialistii meteo sustin ca incepand de joi sau cel mai tarziu vineri vremea se raceste, iarna intrandu-si complet in drepturi. Temperaturile la care trebuie sa ne asteptam pentru acest sfarsit de saptamana vor fi de numai cateva grade, fiind posibile ninsorile.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.