Gheorghe Barbu, ministrul muncii, solidaritatii sociale si familiei, intentioneaza ca, incepand cu anul viitor, sa modifice indemnizatia acordata somerilor. El a declarat ca inainte de a-si pune ideea in practica va face o serie de calcule pentru a v
Gheorghe Barbu, ministrul muncii, solidaritatii sociale si familiei, intentioneaza ca, incepand cu anul viitor, sa modifice indemnizatia acordata somerilor. El a declarat ca inainte de a-si pune ideea in practica va face o serie de calcule pentru a vedea daca bugetul asigurarilor de somaj ar suporta modificarea dorita. Propunerea ministrului Barbu are in vedere acordarea, pe langa indemnizatia fixa de somaj - care la ora actuala este de 75 la suta din salariul minim pe economie - a inca unei indemnizatii calculate in functie de salariul avut si de perioada de cotizare la bugetul asigurarilor de somaj a persoanei care urmeaza sa primeasca somajul. El a adaugat ca daca va exista posibilitatea financiara de modificare a indemnizatiei de somaj va face astfel incat aceasta sa poata fi pusa in practica din 2006.

Peste sase la suta din populatia activa, fara locuri de munca
Numarul somerilor inregistrati la sfarsitul lunii noiembrie 2004 era de 551,4 mii persoane, corespunzator unei rate a somajului de 6,1 la suta, informeaza Institutul National de Statistica. Din numarul total al somerilor inregistrati, femeile reprezentau 42,9 la suta.
Rate ridicate ale somajului se inregistreaza in judetele Hunedoara (11,3 la suta), Brasov (10,8 la suta) si Vaslui (10,6 la suta), iar cele mai scazute au fost Satu Mare (1,5 la suta), Bihor (1,9 la suta), Timis (2,5 la suta), precum si in Bucuresti (2,7 la suta). Raportat la luna corespunzatoare din 2003, datele statistice arata o scadere a ratei somajului cu 1,1 puncte procentuale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.