Sloganul care a facut cariera in ultima campanie electorala a fost, categoric, "Sa traiti bine!". Numai ca, din pacate, acest slogan pare sa fie aplicat in primul rand in favoarea guvernantilor. Cresterile salariale preconizate de Ministerul Muncii i
Sloganul care a facut cariera in ultima campanie electorala a fost, categoric, "Sa traiti bine!". Numai ca, din pacate, acest slogan pare sa fie aplicat in primul rand in favoarea guvernantilor. Cresterile salariale preconizate de Ministerul Muncii ii vor face fericiti nu atat pe cei care de abia isi duc traiul de pe o zi pe alta, ci tocmai pe cei care dicteaza grosimea portofe-lului tuturor. Teoretic, sunt corecte cele spuse de artizanii Ordonantei de majorare a veniturilor salariale: demnitarii nu au beneficiat de cresterea lefurilor in anul care a trecut si de aceea se impune o aliniere in drepturi cu ceilalti bugetari. Corect este si faptul ca acest procent de 20% a fost stabilit in legea Bugetului adoptata de guvernarea trecuta. Numai ca, atunci cand s-a prevazut o crestere salariala de 20% pentru demnitari, acestia erau incadrati intr-un prag de impozitare de aproximativ 50%. Deci cresterea era proportionala cu cea oferita celorlalte categorii de bugetari. insa, in conditiile reducerii cotei de impozitare promovate de actuala guvernare, demnitarii ajung la o nesperata crestere reala a salariului net de aproximativ 80%. Aferim continuitate legislativa. Cu 20% de la PSD si cu 60% de la Alianta DA, cum sa nu strige in cor toti alesii "Sa traim bine!"?. Legal este, fara nici o indoiala. Dar este imoral sa maresti salariul unui profesor cu 500.000 de lei si unui demnitar cu 10-15 milioane. Parca nu acesta a fost spiritul ultimelor alegeri. Sau poate ma insel.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.