CNOOC, cea de-a treia mare companie chineza de petrol si gaze, intentioneaza sa faca o oferta de peste 13 miliarde de dolari pentru preluarea rivalei sale americane Unocal, transmite Financial Times (FT). Daca afacerea va fi incheiata, aceasta ar fi
CNOOC, cea de-a treia mare companie chineza de petrol si gaze, intentioneaza sa faca o oferta de peste 13 miliarde de dolari pentru preluarea rivalei sale americane Unocal, transmite Financial Times (FT). Daca afacerea va fi incheiata, aceasta ar fi cea mai importanta achizitie "peste hotare" a unei companii chineze. Surse apropiate celor doua parti au declarat ca societatea chineza controlata de stat este interesata de activele din Asia ale Unocal si ca a solicitat bancherilor sa studieze o eventuala preluare a intregii companii americane, urmata de o vanzare a activelor din Statele Unite. Din spusele surselor citate de FT, se pare ca afacerea este intr-un stadiu incipient si ca urmeaza sa aiba loc discutii detaliate in aceasta privinta. De asemenea, se pare ca grupul chinez este interesat si de alte active peste hotare. Planurile CNOOC reprezinta cel mai recent semnal ca Beijingul este hotarat sa determine companiile locale sa achizitioneze resurse naturale pentru alimentarea industrializarii rapide a tarii si a cresterii economice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.