Piata bucuresteana a cladirilor de birouri se va innoi anul acesta cu un numar de cateva imobile. Momentan nu se poate spune exact cate vor fi gata in 2005, cele mai multe trecand abia de faza de proiect. Orice lucrare care s-ar finaliza la mijlocul
Piata bucuresteana a cladirilor de birouri se va innoi anul acesta cu un numar de cateva imobile. Momentan nu se poate spune exact cate vor fi gata in 2005, cele mai multe trecand abia de faza de proiect. Orice lucrare care s-ar finaliza la mijlocul lui 2005 ar trebui sa fie deja in faza de constructie, deoarece din faza initiala pana la darea in folosinta, procesul tine cel putin 16 luni, potrivit raportului Real Estate Review 2004 al companiei Colliers International.
Investitorii au in plan constructia de imobile de peste 10.000 metri patrati fiecare, toate pozitionate in zone din centrul sau nordul capitalei. Proiectele devin realitate doar dupa semnarea contractelor de pre-inchiriere, pe care bancile le solicita pentru a oferi finantare si care sunt o garantie pentru evitarea riscului de a abandona cladirile construite doar partial.
Printre proiectele anuntate pentru 2005 se numara Bucharest Business Park (16.000 mp), Metropola (16.000 mp) cu spatii de lucru de o calitate superioara, Floreasca Tower (7.500 mp), America House (13.500 mp) si Crystal Park (10.000 mp) si alte 2 imobile in zona Buzesti (5.000 mp) si in Calea Dorobanti (7.250 mp).
Plasata in zona 13 Septembrie - Rahova, pe langa Chirigiu Mall, un centru hotelier, un complex rezidential, un centru de fitness si un spital, Metropola va avea si un centru de afaceri, cei 16.000 metri patrati fiind impartiti doar pe 3 nivele, o noutate pentru piata noastra.
Bucharest Business Park va fi un imobil de clasa A+, impartit in 6 cladiri, 2 din ele fiind deja pre-inchiriate. Avand in vedere nevoia unui spatiu larg de parcare, Opera Center a proiectat parcari separate pentru fiecare cladire.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.