O scrisoare scrisa de John Lennon inainte de a deveni celebru, in care vorbea despre dificultatile financiare in care se afla la acel moment, va fi scoasa la licitatie pe site-ul momentsintime.com, informeaza BBC online. Licitatorii se asteapta ca sc
O scrisoare scrisa de John Lennon inainte de a deveni celebru, in care vorbea despre dificultatile financiare in care se afla la acel moment, va fi scoasa la licitatie pe site-ul momentsintime.com, informeaza BBC online. Licitatorii se asteapta ca scrisoarea sa fie vanduta cu cel putin 25.000 dolari. In scrisoarea datata "25.10.62", cantaretul ii ruga pe oficialii de la National Health Sistem (NHS) din Liverpool sa ii reactualizeze fondul de sanatate, dupa ce acestia crezusera ca Lennon emigrase.
"De fapt, am parasit tara doar pentru un angajament (ca muzician), in Germania, dar m-am intors in urma cu trei luni", scria tanarul Lennon. Curatorul Gary Zimet a spus ca a achizitionat aceasta scrisoare de la un colectionar privat, care a primit-o, la randul sau, de la o persoana din Anglia, care a luat scrisoarea din dosarele NHS.
Lennon a trimis scrisoarea catre NHS in anul in care The Beatles lansa primul single, "Love Me Do", care a ajuns pe locul 17 in topul britanic. In 2001, o scrisoare "furioasa" trimisa de Lennon lui Paul McCartney, dupa destramarea trupei, a fost vanduta cu 88.330 dolari. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.