Astronomii au detectat o explozie puternica in spatiul cosmic nemaivazuta pana in prezent, informeaza editia electronica a cotidianului francez Le Monde. Explozia a generat absorbtia echivalentului a 300 milioane de sori, de catre o gigantica gaura n
Astronomii au detectat o explozie puternica in spatiul cosmic nemaivazuta pana in prezent, informeaza editia electronica a cotidianului francez Le Monde. Explozia a generat absorbtia echivalentului a 300 milioane de sori, de catre o gigantica gaura neagra, se arata intr-un comunicat al NASA (Agentia Spatiala Americana).
Gaura neagra continua sa trimita in directia giganticei mase de materie enorme cantitati de gaz care formeaza doua bule gigant in centrul unui grup de galaxii numite MSO735.
Marimea gigantica a celor doua bule sau cavitati cosmice indica faptul ca aceasta gaura neagra a inghitit o cantitate uimitor de mare de materie in foarte scurt timp, a explicat Brian McNamara, un astrofizician din cadrul Universitatii din Ohio (Pennsylvania), care a coordonat cercetarile.
Aceste eruptii de gaz au fost observate la o distanta de 2,6 miliarde de ani-lumina cu ajutorul telescopului orbital Chandra X-ray Observatory si cel al Observatorului National de Radio-Astronomie National Radio Astronomy Observatory's Very Large Array.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.