Fostul corespondent al revistei germane "Stern" la Bruxelles, Hans-Martin Tillack, a primit Premiul pentru Libertatea si Viitorul Mass-Media, in valoare de 30.000 de euro, din partea fundatiei Media of Sparkasse din Leipzig. Premiul i-a fost acordat
Fostul corespondent al revistei germane "Stern" la Bruxelles, Hans-Martin Tillack, a primit Premiul pentru Libertatea si Viitorul Mass-Media, in valoare de 30.000 de euro, din partea fundatiei Media of Sparkasse din Leipzig. Premiul i-a fost acordat pentru articolele pe care le-a scris despre coruptia si incalcarile principiilor democratice din cadrul institutiilor Uniunii Europene.
Tillack a primit premiul impreuna cu ziaristul american Seymour M. Hersh, reporter al editiei germane "Financial Times", in Afganistan.
Lor li s-au alaturat si fondatoarea "Free Press Initiative", Britta Petersen, si expertul rus in Cecenia, Anna Politkovskaya, care a fost otravita intr-o incercare de a se opri publicarea unor articole ale sale.
Dupa ce Tillack a publicat un material despre coruptia din cadrul biroului de statistica al UE, Eurostat, a fost arestat in martie 2004 de catre politia belgiana pentru dare de mita si retinut fara dreptul de a contacta vreo persoana. Conflictul juridic dintre Tillack si autoritatile UE este inca in desfasurare.
Fundatia Media of Sparkasse din Leipzig acorda Premiul pentru Libertatea si Viitorul Mass-Media jurnalistilor si institutiilor media care isi asuma riscuri majore si dovedesc un mare curaj in apararea libertatii presei.
Premiile vor fi inmanate in cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 28 aprilie, in Leipzig.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.