Televiziunea publica britanica a primit un numar record de plangeri din partea publicului dupa ce a anuntat ca va difuza "Jerry Springer - The Opera", o comedie muzicala inspirata din talk-show-ul celebrului animator de televiziune american, transmit
Televiziunea publica britanica a primit un numar record de plangeri din partea publicului dupa ce a anuntat ca va difuza "Jerry Springer - The Opera", o comedie muzicala inspirata din talk-show-ul celebrului animator de televiziune american, transmite AFP, citata de Mediafax. OFCOM (autoritatea de reglementare a audiovizualului din Marea Britanie) a inregistrat inca de joi 5500 de plangeri fata de acest proiect. BBC sustine ca a primit telefonic alte 15.000 de reclamatii, astfel ca a decis sa nu dea curs plangerilor si sa isi mentina decizia de a difuza programul. Numarul plangerilor depaseste recordul precedent, stabilit de filmul "The Last Temptation of Christ" de Martin Scorsese, a carui difuzare la BBC a provocat 1554 de plangeri in 1995.
Potrivit lui John Beyer, director al MediaWatch-UK, un grup care sprijina protestele, "contribuabilii care platesc taxa TV" nu doresc ca BBC "sa depaseasca limitele bunului gust si ale decentei". Beyer a calificat show-ul lui Jerry Springer si, prin extensie, comedia muzicala inspirata de acesta drept o obscenitate si o blasfemie. Springer este celebru pentru emisiunea sa voit provocatoare, difuzata de NBC in Statele Unite si de cateva televiziuni in Europa. Comedia muzicala inspirata de show a cunoscut un mare succes la Londra, in ultimii doi ani. Spectacolul prezinta printre altele un Hristos in scutece care se recunoaste "putin homosexual".
Controversa survine la doua saptamani dupa ce un teatru din Birmingham a suspendat reprezentatiile piesei "Bezhti", considerata jignitoare pentru comunitatea Sikh si religia acesteia. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.