Oficialii guvernamentali si antropologii din India considera ca vechile cunostinte ale bastinasilor, privind miscarea vantului, a apelor si a pasarilor, ar putea reprezenta cauza supravietuirii celor cinci triburi indigene care ocupa arhipelagurile A
Oficialii guvernamentali si antropologii din India considera ca vechile cunostinte ale bastinasilor, privind miscarea vantului, a apelor si a pasarilor, ar putea reprezenta cauza supravietuirii celor cinci triburi indigene care ocupa arhipelagurile Andaman si Nicobar, in urma catastrofei produse in Asia de Sud-Est la sfarsitul lunii decembrie.
"Indigenii pot simti mirosul vantului. Pot masura adancimea marii dupa sunetul scos de vasle. Au un al saselea simt pe care noi nu il posedam", a declarat Ashish Roy, un antropolog indian care a apelat la institutiile judecatoresti pentru a proteja triburile indigene, prevenind contactul lor cu lumea moderna.
Potrivit sursei citate, se pare ca multi dintre bastinasi au fugit de pe tarmuri cu mult inainte ca tsunami sa loveasca tarmurile insulelor indiene care, potrivit cercetatorilor din regiune, ar fi trebuit sa fie pline cu pescari indigeni, in aceasta perioada.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.