Productia "Lost and Found" - ce reuneste sase filme de scurtmetraj realizate de tot atatia regizori din Europa Centrala si de Est, printre care si Cristian Mungiu - va deschide una dintre sectiunile Festivalului de Film de la Berlin, intitulata Inter
Productia "Lost and Found" - ce reuneste sase filme de scurtmetraj realizate de tot atatia regizori din Europa Centrala si de Est, printre care si Cristian Mungiu - va deschide una dintre sectiunile Festivalului de Film de la Berlin, intitulata International Forum of New Cinema. Potrivit site-ului Berlinalei, deschiderea celei de-a 35-a editii a Forumului va avea loc in 11 februarie, cu premiera mondiala a proiectului "Lost and Found".
Acesta include scurtmetraje regizate de tineri cineasti din Romania-Cristian Mungiu, Estonia - Mait Laas, Bulgaria - Nadejda Koseva, Bosnia-Hertegovina - Jasmila Zbanich, Ungaria - Kornel Mundruczo si Serbia-Muntenegru - Stefan Arsenijevic. "Lost and Found" include patru scurtmetraje de fictiune, un documentar si un film de animatie. Cel din urma are rolul de a lega toate povestile. Filmul lui Mungiu, "Turkey-Girl", spune povestea unei tinere care ajunge in Bucuresti pentru prima data in viata si se vede nevoita sa faca fata unei situatii dificile.
"Lost and Found" este produs de o companie specializata din Koln, Icon Film, iar filmele componente au fost post-produse in Germania. Initiativa apartine programului pentru Europa de Est al Fundatiei Culturale Federale din Germania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.