Regizorii Clint Eastwood si Martin Scorsese se numara printre cei cinci nominalizati la premiul decernat de Sindicatul Regizorilor Americani, o prestigioasa asociatie profesionala. Directors Guild Award (DGA), care va fi decernat in cursul unui dineu
Regizorii Clint Eastwood si Martin Scorsese se numara printre cei cinci nominalizati la premiul decernat de Sindicatul Regizorilor Americani, o prestigioasa asociatie profesionala. Directors Guild Award (DGA), care va fi decernat in cursul unui dineu de gala la Los Angeles pe 29 ianuarie, prefigureaza adesea laureatul premiului Oscar la categoria cel mai bun regizor. Astfel, din cei 56 de regizori premiati de-a lungul anilor de Sindicatul Regizorilor, 50 au obtinut Oscarul in acelasi an. Pe langa Eastwood si Scorsese, Sindicatul Regizorilor i-a mai nominalizat anul acesta pe Marc Forster pentru "Finding Neverland", Taylor Hackford pentru "Ray" si Alexander Payne pentru "Sideways". Clint Eastwood este nominalizat pentru a treia oara la DGA, anul acesta pentru "Million Dollar Baby", un film care demitizeaza boxul. Eastwood a si obtinut premiul regizorilor americani in 1992 pentru "Unforgiven".
La randul sau, Martin Scorsese a fost nominalizat de sase ori la acest premiu in ultimii ani, anul acesta pentru "The Aviator". (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.