Surse apropiate ofiterilor de informatii ne-au declarat ca in acest moment numai Radu Timofte, directorul Serviciului Roman de Informatii, este in pericol sa-si piarda functia. Directorii Serviciului de Informatii Externe si Serviciului de Telecomuni
Surse apropiate ofiterilor de informatii ne-au declarat ca in acest moment numai Radu Timofte, directorul Serviciului Roman de Informatii, este in pericol sa-si piarda functia. Directorii Serviciului de Informatii Externe si Serviciului de Telecomunicatii Speciale au primit semnale certe ca nu vor fi schimbati din functii. Pe de alta parte, surse oficiale au declarat pentru Mediafax ca directorii SIE si SRI, Gheorghe Fulga, respectiv Radu Timofte, ar putea fi inlocuiti in functie, in timp ce actualul director al STS, Tudor Tanase, va fi mentinut in functie.
Schimbarile directorilor serviciilor secrete nu vor fi facute in perioada imediat urmatoare.
In interviul publicat, ieri, in presa centrala, referindu-se la mentinerea in functie a sefilor serviciilor secrete, presedintele Traian Basescu a afirmat: "Unii vor fi schimbati, altii nu. Nu-mi cereti sa va spun care sunt cei care vor fi schimbati. Decizia mea este de a tine serviciile de informatii in afara influentelor politice. N-as spune ca a existat o interventie in jocurile politice a celor trei mari servicii - SRI, SIE, STS. Au stat deoparte, spre cinstea lor, pentru ca au avut un comportament de servicii neimplicate. In acelasi timp, insa, nu pot sa nu analizez realitatea performantelor lor si, in functie de acestea, la unele servicii vor fi schimbari, la altul nu".
Dupa preluarea functiei de sef al statului, Traian Basescu a facut vizite la SRI, SIE si STS. La finalul acestora, presedintele a precizat ca schimbarea presedintelui tarii nu va insemna schimbari majore in structura acestor institutii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.