Piata bursiera s-a mai domolit dupa ce a inceput anul 2005 in tromba, cu aprecieri record ale indicilor bursieri si capitalizarii bursiere.
Sedinta de tranzactionare de ieri de la Bursa de Valori Bucuresti a inceput printr-o crestere, de mai
Piata bursiera s-a mai domolit dupa ce a inceput anul 2005 in tromba, cu aprecieri record ale indicilor bursieri si capitalizarii bursiere.
Sedinta de tranzactionare de ieri de la Bursa de Valori Bucuresti a inceput printr-o crestere, de mai mica amploare insa decat zilele trecute, urmata de o usoara corectie, arata SSIF Prime Transaction. Indicii au avut variatii foarte reduse, BET aflandu-se intr-o prima faza pe scadere, pentru ca spre finalul sedintei sa se aprecieze cu 0,67 la suta pana la 5.016,63 puncte, iar BET-C, cu 1,22 la suta, inregistrand 3.229,06 puncte.
Indicele BET-FI nu a mai avut aceeasi evolutie buna din sedintele trecute, majorandu-se doar cu 0,28 la suta, pana la nivelul de 19.101,17 puncte, pe fondul unei variatii de curs modeste a SIF-urilor.
Lichiditatea a fost si in sedinta trecuta destul de buna, insa sub valorile inregistrate in ultima perioada, si anume de 286 miliarde lei, pentru un volum de 93 milioane de actiuni. Cresteri semnificative de curs au inregistrat titlurile Policolor, care au ajuns la 9.600 de lei pe actiune, apreciindu-se cu 6,67 la suta, si Carbochim, care a crescut cu 6,15 la suta, pana la 69.000 de lei pe actiune. Dintre emitentii mari, Banca Romana pentru Dezvoltare a evoluat cel mai bine, crescand pana la 42.900 lei pe actiune, cu un plus de 3,6 la suta.
Din punctul de vedere al valorii tranzactionate, Rompetrol Rafinare Constanta nu paraseste pozitia de lider, cu un rulaj de 67,4 miliarde lei, urmat de Banca Transilvania, cu 49, 1 miliarde lei, si SNP Petrom, cu 40,9 miliarde lei.
Cotatiile celor trei emitenti a caror lichiditate s-a ridicat la aproape jumatate din valoarea totala a tranzactiilor au fost in scadere.
Astfel, cursul Rompetrol a scazut cu 0,90 la suta pana la 1.100 lei pe actiune, iar cel al Bancii Transilvania cu 1,83 la suta, o actiune a bancii valorand ieri 10.700 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.