Dupa aflarea rezultatului alegerilor din Ucraina, cand a fost confirmata venirea la putere a noului presedinte (proeuropean) Victor Iuscenko, la 26 decembrie 2004, conducerea Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii din Romania a primit un
Dupa aflarea rezultatului alegerilor din Ucraina, cand a fost confirmata venirea la putere a noului presedinte (proeuropean) Victor Iuscenko, la 26 decembrie 2004, conducerea Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii din Romania a primit un mesaj de la Valkono, de la A.N. Voloskevici, directorul Rezervatiei "Dunarea" din Ucraina, prin care acesta isi manifesta optimismul cu privire la posibila renuntare la construirea Canalului Bistroe.
Optimismul directorului Voloskevici se bazeaza pe declaratia presedintelui Iuscenko referitor la faptul ca va face din Ucraina unul din statele europene cele mai moderne, ceea ce automat implica respectarea conventiilor internationale privind protectia mediului. Cu acest prilej trebuie mentionat ca directorul Voloskevici (care, prin pozitia sa declarata impotriva Canalului Bistroe a fost categorisit de presa ucraineana drept tradator de tara si supus la presiuni din partea autoritatilor) nu a disparut precum s-a scris in presa centrala din Romania, ci este viu si la locul de munca.
Conducerea ARBDD nu este la fel de optimista deoarece lucrarile la Canalul Bistroe continua (mai exact dragarea pe Dunare) si se pare ca acest canal navigabil ramane un obiectiv prioritar pentru economia Ucrainei. Totusi, partea ucraineana a solicitat studiul efectuat de echipa coordonata de Institutul National de Cercetare Dezvoltare "Delta Dunarii", asupra impactului Canalului Bistroe si urmeaza ca intalniri pe aceasta tema sa aiba loc intre partea romana si cea ucraineana dupa ce noua administratie isi va numi ministrii si oamenii din teritoriu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.