Nu stie cine este Traian Basescu. Cand il intrebi de Mutu sau de Hagi, ridica din umeri. Pleaca ochii in pamant incurcat ca nu poate sa-ti explice fotografiile care-i infatiseaza pe Ion Iliescu, George Bush jr. sau pe Regele Mihai I. in schimb, acest
Nu stie cine este Traian Basescu. Cand il intrebi de Mutu sau de Hagi, ridica din umeri. Pleaca ochii in pamant incurcat ca nu poate sa-ti explice fotografiile care-i infatiseaza pe Ion Iliescu, George Bush jr. sau pe Regele Mihai I. in schimb, acestia il cunosc. si, mai mult, il si simpatizeaza. Este vorba despre Alexandru Badea, un pusti din Bucuresti, care la 5 ani neimpliniti inca, a primit mesaje de-a dreptul magulitoare de la Casa Alba, de la Cotroceni si de la alte cateva sute de VIP-uri. El este colectionar de autografe celebre. intre copertele unei mape atent ingrijite de bunicul sau, micutul Alexandru are la un loc autografele ultimilor trei presedinti romani, ale unor artisti renumiti si ale unor glorii sportive. Fiecare semnatura are istoria ei. Ioachim Galavan, cel care a cules autografele in numele nepotelului sau, ne povesteste mandru: "Peste 100 de personalitati i-au scris cate un rand-doua lui Alexandru. Ideea unui asemenea "insectar de amprente" mi-a venit in noiembrie 2002. Eram cu Alex la Targul de Carte si am dat nas in nas cu premierul Nastase. I-am cerut un autograf pe o poza facuta la vizita lui Bush jr. in Romania. Primul ministru a scris "Cu prietenie, pentru Alexandru!""
De atunci, baietelul a primit un "noian" de autografe. Adrian Mutu a fost una dintre vedetele cele mai amabile cu baietelul. Fotbalistul i-a prezis "zile grele": "Cand l-a vazut pe asta mic, Mutu mi-a zis "Tataie, ai grija cu el, ca e frumusel si ti-l vor fura vagaboantele"".
in colectia de autografe a lui Alexandru se afla si cel al Maiei Morgenstern ori al Iolandei Balas-Sotter. "Cea mai mare "lovitura" am dat-o la un meci demonstrativ de tenis. Am luat doua autografe din- tr-un "foc": de la Ilie Nastase si de la marele campion argentinian Guillermo Vilas". Aceasta pasiune a bunicului pare chiar sa marcheze viata micutului Alex. in goana dupa "amprente celebre", Ioachim Galavan i-a scris pompierului american de origine romana Michael Voicu, care a devenit erou in presa de peste Ocean dupa ce a facut parte din echipele de salvatori de la World Trade Center. "Michael ne-a trimis o insigna si poze cu el. La gradinita, Alexandru a spus ca el cand se va face mare vrea sa fie pompier american! inchipuiti-va ca are un erou american". Alex a strans si autografele mai multor diplomati straini aflati la Bucuresti. Printre ei, ex-ambasadorul american Michael Guest si seful Comisiei Europene in Romania, Jonathan Scheele. De Craciun, acesta i-a facut cadou micutului si o carte de povesti. O scrisoare semnata in numele lui Alexandru a ajuns de asemenea pe masa presedintelui american George Bush jr. Consilierii presedintelui SUA i-au raspuns neintarziat baietelului: "Dumnezeu sa te binecuvanteze, Alexandru!".
Pentru 2005, Ioachim Galavan si-a propus sa "inrameze" autografele intr-un album de arta. El n-are insa bani. A dat anunturi la mica publicitate cautand sa-l promoveze pe baietel in spoturi publicitare: "Alexandru, copil foarte simpatic, solicitam colaborare reclame". Deocamdata, n-a primit nici o oferta. Nu-si face grija si oricum Alexandru este ocupat in aceasta perioada sa-i "vaneze" pe noii ministri din cabinetul Tariceanu: "Are autografele tuturor membrilor din fostul guvern Nastase. Acum a venit randul celor din Alianta!"


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.