* Elefantii sunt un ajutor de nadejde pentru echipele care incearca sa stearga urmarile valului ucigas ce a omorat peste 155.000 de oameni. Pachidermele indeparteaza resturi de case, masini sau motociclete (foto). * Presedintele SUA George W. Bush a
* Elefantii sunt un ajutor de nadejde pentru echipele care incearca sa stearga urmarile valului ucigas ce a omorat peste 155.000 de oameni. Pachidermele indeparteaza resturi de case, masini sau motociclete (foto). * Presedintele SUA George W. Bush a donat cu titlu personal 10.000 $ pentru eforturile umanitare in sprijinul victimelor. Bush a fost criticat pentru ca initial a promis numai 15 milioane $ din partea Administratiei de la Washington pentru tarile afectate de tsunami.
* in India zeci de caini au atacat mai multe persoane, inclusiv copii, in apropierea adaposturilor unde sunt cazati supravietuitorii. Comportamentul animalelor s-a schimbat dupa ce acestea au "gustat" din trupurile aduse la tarm.
* Romania e pe unul din ultimele locuri intre tarile care au anuntat ajutoare financiare pentru victimele catastrofei naturale din sud-estul Asiei, cu numai 30.000 de euro, intr-un clasament care include peste 30 de tari. Ieri guvernul roman a promis suplimentarea sumei cu inca 150.000 de euro. Ungaria contribuie cu 885.000 de euro, Republica Ceha cu 328.000 euro, iar Polonia cu 1,3 milioane euro.
* Potrivit directorului Serviciului de protectie civila din Varna, Bulgaria, colonelul Mitko Georgiev, exista regiuni de pe tarmul Marii Negre care ar putea fi lovite de tsunami in cazul unui cutremur, iar un sistem de avertizare ar facilita o evacuare rapida a populatiei si prevenirea producerii unor pagube mari.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.